Prenosnik Huawei Matebook X za dvig produktivnosti

Najnovejši model vrhunske serije prenosnikov Huawei MateBook X je mogoče od jutri naprej v Sloveniji prednaročiti po ceni 1.499 €. Prednaročila bodo odprta do 11. novembra, če pohitite, pa boste kot darilo prejeli še vrhunske brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3, nahrbtnik in paket storitev.

Sredi meseca septembra je podjetje Huawei Consumer BG predstavilo prenosni računalnik MateBook X. Z estetskim videzom, izboljšano mobilnostjo, inovativnostjo in pametno uporabniško izkušnjo bo navdihnil uporabnike in izboljšal njihovo učinkovitost dela na daljavo ter na poti.

Wang Yinfeng, predsednik za prenosne in tablične računalnike pri podjetju Huawei Consumer BG je predstavitev tedaj pospremil z besedami: » V okviru strategije brezšivnega z umetno inteligenco podkrepljenega življenja se Huawei osredotoča na nudenje pametnih rešitev v petih primerih rabe: pametni dom, pametna potovanja, pametna produktivnost, pametno zdravje in večpredstavnost. Z novim modelom prenosnega računalnika Huawei prevzema vodilno vlogo prihodnjega razvoja tovrstnih naprav

Bodite mobilni, produktivni in ustvarjalni

Prenosni računalnik Huawei MateBook X z 1 kg teže in 13,6 mm na najdebelejšem delu nudi popolnoma novo izkušnjo mobilnosti. Delo z njim je zaradi lahkosti v veselje, saj se z ohišjem le malo večjim od 13-palčnega (33 cm) zaslona prilagaja vsaki večji torbi ali nahrbtniku. Vitkost prenosnika pa ne gre na račun vzdržljivosti. Kovinsko ohišje iz zlitine magnezija in aluminija, izdelano z natančnim CNC rezalnim postopkom, je namreč izredno robustno, medtem ko napreden postopek obdelave zagotavlja gladko površino in eleganten videz.

V Sloveniji bo prenosnik na voljo v mistično srebrni in gozdni zeleni barvi.

Brezmejna izkušnja zaslona 3K Infinite FullView

Prenosni računalnik Huawei MateBook X je prvi z brezkončnim zaslonom in impresivnim 90-odstotnim razmerjem s telesom, zato nudi izjemno izkušnjo, če delate, se igrate ali gledate filme. S 13-palčno diagonalo tehnologije LTPS in razmerjem 3:2 podpira ločljivost 3K (3000 x 2000 pik) ter je sposoben prikazati 100 % barvnega obsega sRGB. Bogate barve v kombinaciji z ločljivostjo pripomorejo, da vsebina na zaslonu zaživi in ponudi bolj zabavno izkušnjo, kot kdaj koli prej. Poleg tega je občutljiv na dotik (10 točkovni) in s pomočjo prepoznave kretenj nudi bolj intuitiven vmesnik za interakcijo z napravo. Zaslonsko sliko je na primer mogoče hitro posneti s sočasnim potegom treh prstov proti spodnjemu robu. Občutljivost na dotik dodaja tudi novo dimenzijo uporabniške izkušnje pri sodelovanju na več zaslonih.

Huawei je v novi prenosnik vgradil funkcije za zaščito oči. Način za udobje filtrira emisije modre svetlobe in med dolgotrajno uporabo zmanjšuje obremenitev oči. Algoritem samodejnega nastavljanja svetilnosti pa zagotavlja dosledno čitljivost ne glede ali napravo uporabljate v prostoru ali na prostem pod neposredno sončno svetlobo.

Pametnejša izkušnja sočasne rabe naprav

Funkcija sodelovanja na več zaslonih s tehnologijo Huawei Share omogoča nemoteno sodelovanja med pametnimi telefoni in osebnimi računalniki. Ko sta napravi povezani se praktično na zaslonu prenosnega računalnika Huawei Matebook X prikaže okno z zaslonom pametnega telefona. Poleg preproste izmenjave datotek po principu »povleci in spusti«, to omogoča tudi odpiranje datotek, ki so fizično shranjene na pametnem telefonu, in dostop prenosnega računalnika do njegovih komunikacijskih zmogljivosti. Sprejemanje običajnih in video klicev je zaradi tega preprostejše in udobnejše.

Bodite ustvarjalni kot še nikdar

Eleganten, lahek in tanek prenosnik obenem zagotavlja zmogljivosti za nemoteno opravljanje vsakodnevnih nalog. Intelovi procesorji Core desete generacije in do 16 GB delovnega pomnilnika (RAM) pa sta garancija nemotene produktivnosti in večpredstavnostne izkušnje. Medtem ko za nemoteno internetno povezavo poskrbi vmesnik za brezžična omrežja Wi-Fi 6 s stabilno in kar trikratno hitrostjo prenosa podatkov v primerjavi s standardom Wi-Fi 5.

Kljub neverjetni kompaktnosti Huawei MateBook X z baterijo nazivne zmogljivosti 42 W nudi neverjetno življenjsko dobo. Po zaslugi Huaweieve pametne rešitve upravljanja, baterija omogoča do 9 ur predvajanja večpredstavnostnih vsebin. Dodan je izredno prenosen 65-vatni napajalnik žepne velikosti s standardnim priključkom USB-C. Prenosnik je sicer opremljen z dvema dvosmernima priključkoma tega tipa, da ustreza potrebam vseh uporabnikov.

Inovacije za boljšo izkušnjo rabe

Prenosni računalnik Huawei MateBook X je s širokim naborom inovativnih tehnologij zasnovan za spodbujanje ustvarjalnosti na vseh področjih, kjerkoli in kadarkoli. Kot prvi ima vgrajeno izboljšano sledilno ploščico s tehnologijo Huawei Free Touch, ki nudi večjo površino za navigacijo in obenem tudi haptične povratne informacije. S tem nudi več ustvarjalnih možnosti in bolj otipljivo izkušnjo rabe. V njej je tudi oznaka NFC za seznanjanje naprav preko tehnologije Huawei Share in preprostejši dostop do funkcije sodelovanja na več zaslonih. Prenosni računalnik ima še izboljšano osvetljeno tipkovnico polno velikosti s škarjastimi stikali s hodom globine 1,3 mm, ki jo boste z veseljem uporabljali.

Kot se pričakuje od ultra tanke prenosne naprave, je na visoki ravni varovanje zasebnosti. Prenosni računalnik Huawei MateBook X ima v tipko za vklop vgrajeno tipalo prstnega odtisa, ki ob vklopu preveri identiteto uporabnika ter varno in učinkovito nadomesti geslo za vstop v operacijski sistem Windows. Unikatna pa je tudi vgradnja kamere pod tipko v tipkovnice. Nudi brezskrbnost, saj je varno prekrita, ko ni v uporabi.

Kot nov član družine tudi prenosni računalnik Huawei MateBook X nudi enako odličen zvok, kot predhodniki. Vgrajene ima namreč kar štiri zvočnike z možnostjo natančnega prilagajanja in preprečevanja popačenj pri višji glasnosti, ki zagotavljajo bogat prostorski zvok. Medtem pa dva mikrofona zagotovita, da prenosni računalnik med video klepeti tudi na daljavo kakovostno zajame glas.

Cena in razpoložljivost

Prenosnik MateBook X bo v Sloveniji na voljo v srebrni in zeleni barvi, in sicer po ceni 1.499 evrov. Prednaročila se pri Big Bangu odprejo 31. oktobra in bodo odprta do 11. novembra.

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei je sicer pred kratkim predstavil tudi novo serijo pametnih telefonov Mate 40, ki vključuje modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+, tem pa se pridružuje še pametni telefon srednjega razreda Huawei P smart 2021. Vsi ljubitelji glasbe bodo navdušeni na novimi brezžičnimi slušalkami Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa in novimi funkcijami osredotočenimi na potrebe uporabnikov, športniki pa bodo lahko svoje treninge oblikovali s pomočjo novih pametnih ur Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit, ki omogočata napredne funkcije beleženja aktivnosti ter nove načine vadbe.

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/laptops/matebook-x-2020/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.