Preverite pametne ure, brezžične slušalke in napredne prenosnike, s katerimi bo Huawei popestril jesen

Na globalnem dogodku pod sloganom »Inovacije navdihujejo srečna naključja« (Inovation Inspires Serendipity) je podjetje Huawei Consumer BG predstavilo šest novih izdelkov, ki bodo obogatili ekosistem naprav za vse primere rabe »1 + 8 + N« ter oblikovali lažje in pametnejše življenje za uporabnike.

Med predstavljenimi novimi izdelki so: brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa, izboljšano obliko in novimi funkcijami osredotočenimi na potrebe uporabnikov; pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit, novi nosljivi napravi osupljive estetike z izboljšanimi funkcijami beleženja aktivnosti in novimi načini vadbe; prenosna računalnika Huawei MateBook X in MateBook 14 v kompaktnem ohišju in z inovativno tehnologijo Huawei Share, ki prinaša revolucijo na področje mobilnosti.

Med uvodnim nagovorom je Huawei potrdil zavezo strategiji brezšivnega in z umetno inteligenco podprtega pametnega življenja in sodelovanja s partnerji pri razvoju ekosistema naprav, programske opreme in storitev »1 + 8 + N«. Danes predstavljeni izdelki odražajo poslanstvo podjetja pri gradnji povezanega sveta in pokrivajo področja od produktivnosti in zabave do skrbi za zdravje in ustrezno telesno pripravljenost.

Izvršni direktor podjetja Huawei Consume BG Richard Yu je predstavitev pospremil z besedami: »Odlične uporabniške izkušnje vedno temeljijo na inovacijah, vendar se naša inovacijska pot vedno začne in konča pri uporabniku. Še naprej bomo sodelovali tudi z našimi cenjenimi partnerji, da bi uporabnikom po vsem svetu nudili pametne in kakovostne izkušnje rabe.«

Huawei FreeBuds Pro in FreeLace Pro: Aktivno dušenje hrupa in poglobljen zvok

Huawei FreeBuds Pro so prve resnično brezžične stereo slušalke (TWS) na svetu s podporo pametnemu in dinamičnemu odpravljanju hrupa. Z vključeno strojno in programsko opremo inteligentno prepoznajo vrsto okoliškega hrupa in za optimalni učinek dušenja preklapljajo med tremi profili – splošnim, udobnim in ultimativnim. Slušalke FreeBuds Pro prinašajo najboljše zmogljivosti na zvočnih napravah Huaweia z vodilno stopnjo dušenja hrupa 40 dB[1] v industriji. Medtem ko dvojna povezava z napravami s sistemom Android, iOS in Windows omogoča uporabniku, da brez težav preklaplja med njimi in posledično ni vezan na naprave enega izdelovalca. Nove kretnje pa mu omogočajo preprostejši nadzor slušalk s stiskanjem in potegom ohišja.

Huawei FreeBuds Pro

Na dogodku so napovedali tudi slušalke FreeLace Pro z odličnim zvokom in elegantno obliko. Sposobne so odpraviti hrup do 40 dB. Za stabilno dušenje v vseh primerih rabe izkoriščajo vodilne algoritme v industriji. Idealno izkušnjo zvoka visoke razločljivosti zagotavljata dva 14-milimetrska zvočna gonilnika iz zlitine aluminija in magnezija ter cevke za reprodukcijo globokih nizkih tonov. S pomočjo tehnologije Huawei HiPair[2] pa je na zelo preprost način mogoče istočasno polnjenje in povezovanje, če slušalke priklopite na pametni telefon prek priključka USB-C. Le pet minut zadostuje za pet ur brezžičnega delovanja, polno napolnjena baterija pa obljublja cel dan uporabe[3].

Huawei Watch GT 2 Pro in Watch Fit: Praktične in profesionalne funkcije za vsakdanjo uporabo

Huawei nadaljuje s širitvijo družine nosljivih naprav z novima izdelkoma, prepletenima z inovacijami za preprostejše vzdrževanje telesne pripravljenosti in zdravja.

Elegantna in sodobna pametna ura Watch GT 2 Pro ne vsebuje le funkcij svojih predhodnic, s katerimi je pridobila zaupanje uporabnikov, ampak ponuja avtonomijo baterije do dveh tednov, več kot 100 načinov vadb in profesionalne funkcije beleženja podatkov.

Pohvali se lahko z najbolj naprednimi funkcijami za sledenje zdravja, kjer nadgrajena tehnologija Huawei TruSeen™ 4.0+ zagotavlja natančnejše meritve srčnega utripa. Huawei je predstavil nove načine vadbe, vključno s smučanjem, tekom na smučeh, deskanjem na snegu in golfom. Ti se pridružijo obstoječi ponudbi in uporabnikom v realnem času omogočajo sledenje uspešnosti in analize profesionalnih športov.

Huawei Watch GT 2 Pro

Pametno uro Watch GT 2 Pro odlikujejo vzdržljivo ohišje iz vrhunskih materialov, vključno z zaščitnim steklom iz kristala safirja, zgornjim delom ohišja iz titana in koži prijaznim keramičnim spodnjim delom. Poleg tega ura podpira aplikacije za razširitev funkcionalnosti, saj namerava Huawei tudi v prihodnje izboljševati njeno uporabniško izkušnjo.

Watch Fit je prva Huaweieva nosljiva naprava z zaobljeno pravokotno obliko. Odlikuje jo bleščeč 1,64-palčni (4,1-centimetrski) zaslon AMOLED z možnostjo prikaza več vsebin in posledično boljšo izkušnjo interakcije.

S 34 grami je Watch Fit lahka kot športna zapestnica, vgrajeno pa ima novejšo tehnologijo spremljanja srčnega utripa Huawei TruSeen™ 4.0. Uporablja algoritem nevronske mreže umetne inteligence in napredno tipalo za natančnejše 24-urno spremljanje srčnega utripa, sprememb ravni kisika v krvi, spanja in stresa. Podatki, ki jih ura analizira so osnova nasvetov za izboljšanje telesne pripravljenosti, kar uporabniku omogoča boljše počutje in bolj zdrav življenjski slog.

Huawei Watch Fit

Watch Fit je tudi prva pametna ura podjetja Huawei z animiranimi nasveti za vadbo[4]. S kombinacijo 44 običajnih vadbenih načinov (vključno s topljenjem maščobe, razbremenitvijo mišic, oblikovanje telesa in drugih) je na voljo 12 animacij za hiter in preprost trening v optimalnem trenutku, ko ga najbolj potrebujete. Ljubitelji teka pa bodo navdušeni nad 13 tekaškimi vadnicami. Ura zazna hitrost gibanja in izvede analizo v realnem času, da je tek optimalen. S 96 načini vadbe, vgrajenim sprejemnikom GPS in odpornostjo proti vodi 5 ATM je tudi idealna spremljevalka za dejavnosti na prostem.

Avtonomija baterija znaša do 10 dni[5], zagotovljena pa je tudi podpora hitremu polnjenju. Po petih minutah bo v bateriji spet dovolj energije za dan tipične uporabe[6].

Huawei MateBook X in MateBook 14: Prenosnika, ki premikata meje produktivnosti

Novo pridruženi član premijske družine Huaweievih osebnih računalnikov, MateBook X, združuje klasično obliko in inovativne tehnologije z lahkotnostjo in pametnimi funkcijami. Tehta en kilogram[7], na najdebelejšem mestu meri le 13,6 mm[8] in je manjši od lista papirja A4, zato ga preprosto potisnete v nahrbtnik in ga imate ves čas pri sebi.

Je prvi prenosni računalnik družine MateBook z neskončnim zaslonom[9] ločljivosti 3K (3K Infinite FullView Display), ki ponuja izjemno vizualno izkušnjo in osupljivo kakovost slike. Občutljiv je na več dotikov in podpira prstne kretnje, kot je na primer zajem zaslonske slike, ko s tremi prsti povlečete po zaslonu navzdol. Upravljanje prenosnega računalnika je tako preprosto kot uporaba pametnega telefona.

Huawei MateBook X

Novi vodilni prenosni računalnik poganja Intelov® procesor Core™ 10. generacije in bo zlahka opravil z vsemi vsakodnevnimi opravili. Sledilna ploščica je v primerjavi s prejšnjimi modeli za 26 odstotkov večja, zato jo je preprosteje uporabljati, podpira pa tudi tehnologijo Huawei Free Touch za popolne haptične povratne informacije. Nova tipkovnica polne velikosti ima škarjasta stikala z globino hoda 1,3 mm, zato bo tipkanje v pravo veselje. MateBook X je opremljen z dvema visoko tonskima in nizko tonskima gonilnikoma, ki tvorita sistem štirih »zvočnikov« za izjemni prostorski zvok.

Izboljšana tehnologija sodelovanja na več zaslonih[10], ki temelji na Huaweievi porazdeljeni tehnologiji, omogoča hkratno izrabo zmogljivosti več naprav. Dostop do njihovih funkcij je preprostejši kot kadarkoli prej z oznako NFC tehnologije Huawei Share, ki je vgrajena v izboljšano sledilno ploščico. Na zaslonu prenosnega računalnika lahko nadzirate pametni telefon, opravljate zvočne ali video klice, prenašate datoteke med napravama, mogoče je celo delo z datotekami, ki so shranjene na pomnilniku telefona. Izkoristite lahko tudi funkcijo takojšne dostopne točke (Instant Hotspot), prek katere bo prenosni računalnik a internet povezan z uporabo komunikacijskih poti pametnega telefona[11].

MateBook X je tudi prvi prenosnik Huaweia s podporo za Wi-Fi 6 s kar trikratno hitrostjo prenosa podatkov[12] v primerjavi s tehnologijo Wi-Fi 5.

Novosti in izboljšave prenosnega računalnika MateBook X so plod poznavanja zahtev uporabnikov, ki jih Huawei imenuje »mobilna produktivnost 3.0«. Danes uporabnikom ni več dovolj le nadgradnja strojne opreme, ampak zahtevajo osebne računalnike s sposobnostjo sodelovanja med napravami z različnimi operacijskimi sistemi ter zahtevajo pametne in visoko učinkovite funkcije za iskanje sinergij z drugimi napravami.

Huawei MateBook 14

Huawei je hkrati predstavil tudi prenosni računalnik MateBook 14, ki je prav tako oblikovan v okviru meril mobilne produktivnosti 3.0. Odlikujejo ga izjemno prenosna zasnova, zmogljivi procesorji AMD Ryzen 4000 H, hladilni sistem z lopaticami ventilatorja, za katere so navdih našli pri plavuti morskega psa (Shark Fin), pa bo poskrbel, da se naprava tudi ob močni obremenitvi ne bo pretirano grela. Vgrajen ima zaslon ločljivosti 2K[13] in podpira pametne funkcije, vključno s sodelovanjem na več zaslonim za visoko produktivnost.

Cene naprav in razpoložljivost in dostopnost

Naprava Razpoložljivost Specifikacije Cena
FreeBuds Pro Okt. 2020 / €199
FreeLace Pro Sep. 2020 / €119
Watch GT 2 Pro Sep. 2020 športna €329
Watch GT 2 Pro Sep. 2020 klasična €349
Watch Fit Sep. 2020 / €129
MateBook X Okt. 2020 i7 /16 GB RAM / 512 GB €1799
MateBook X Okt. 2020 i5 /16 GB RAM / 512 GB €1599
MateBook 14 Okt. 2020 R7 4800H / 16GB RAM/ 512 GB €1049
MateBook 14 Okt. 2020 R5 4600H / 16GB RAM / 512 GB €949
MateBook 14 Okt. 2020 R5 4600H / 8GB RAM /256 GB €849

 

[1] Podatki so pridobljeni na modelu preizkušanja na resničnih osebah v laboratoriju podjetja Huawei. 40 dB je največja vrednost dušenja hrupa, dejanski učinek pa se lahko razlikuje zaradi velikosti ušesa, strukture ušesnega kanala, načina nošenja in drugih pogojev.

[2] Funkcija Huawei HiPair je na voljo na nekaterih napravah s priključkom USB tipa C in sistemom EMUI 9.1 oziroma novejšim.

[3] Podatki so pridobljeni v laboratoriju podjetje Huawei. Dejanska avtonomije baterije ne odvisna od načina uporabe naprave in okoljskih dejavnikov.

[4] Funkcija bo omogočena po nadgradnji sistema.

[5] Podatki so pridobljeni v laboratoriju podjetja Huawei. Avtonimija baterije do 10 dni velja pri normalni uporabi pametne ure, pri intenzivni pa do 7 dni.

[6] Podatki so pridobljeni v laboratoriju podjetja Huawei.

[7] Podatki so pridobljeni v laboratoriju podjetja Huawei. Dejanske meritve so lahko drugačne zaradi toleranc v proizvodnji in razlik v merilnik metoda. Podatek je zato primeren le za referenco.

[8] Pri meritvi debeline noge prenosnika niso vključene. Dejanske meritve so lahko drugačne zaradi toleranc v proizvodnji in razlik v merilnik metoda. Podatek je zato primeren le za referenco.

[9] Infinite FullView Display je opredeljena kot zasnova zaslon brez robov. To so zasloni z izjemno tankimi robovi in visokim razmerjem med zaslonom in telesom.

[10] Funkcija sodelovanja na več zaslonih podpira povezavo med prenosnimi računalniki in pametnimi telefoni Huawei.

[11] Potreben je pametni telefon Huawei.

[12] Vir: Intel

[13] Podpora za več dotikov je na voljo kot dodatna oprema. Razpoložljivost funkcije je odvisna tudi od regije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.