Prihajajo daljši Tik Toki

Tik Tok bo ponovno podaljšal maksimalno dolžino videoposnetkov, tokrat iz treh minut na deset. Predstavnik Tik Toka je izjavil, da v podjetju upajo, da bo preskok »omogočil še več kreativnih možnosti za ustvarjalce po celem svetu.«

Daljše Tik Toke so testirali v preteklih mesecih. V juliju je Tik Tok že podaljšal dolžino videoposnetkov iz 60 sekund na tri minute. Podaljšan čas bi Tik Tok lahko spremenil v večjo konkurenco YouTubu (ki se je na Tik Tok odzval z uvedbo kratkih posnetkov ali Shorts).

Ta poteza bo koristna za ustvarjalce, ki se posvečajo navodilom za makeup (t.i. tutorials), kuhanje in druge oblike vsebin, ki morda delujejo boljše v daljšem formatu. Prav tako bolj poglobljenih vsebin ne bo treba več razbiti v več videoposnetkov.

Kljub temu obstaja nekaj pomislekov glede izbire časa te poteze, glede na to, da nekateri uporabniki Tik Tok uporabljajo za širjenje napačnih informacij, povezanih z rusko invazijo na Ukrajino.

Predstavnik Tik Toka pravi: »Še naprej skrbno nadzorujemo situacijo in se s povečanimi sredstvi odzivamo na nastajajoče trende ter odstranjujemo neprimerne vsebine, vključno z škodljivimi napačnimi informacijami in spodbujanjem nasilja. Prav tako sodelujemo z neodvisnimi organizacijami za preverjanje dejstev, da bi še dodatno prispevali k temu, da Tik Tok ostane varen in avtentičen prostor.«

Urednica revije Študent

VIREngadget
Prejšnji članekMaske na faksih in srednjih šolah niso več obvezne
Naslednji članekSrčna UL za prizadete v Ukrajini

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.