Maske na faksih in srednjih šolah niso več obvezne

Vlada Republike Slovenije je danes potrdila ukinitev obveznih mask v šolah in fakultetah. Ukinitev bo pričela veljati s ponedeljkom 7. marca, a ima ukinitev en pogoj. Maske so še vedno obvezne, ko dijaki ali študentje opravljajo izobraževalno dejavnost pri drugih izvajalcih. Kaj je povedal minister za zdravje Janez Poklukar in kaj so podrobnosti ukinitve?

Maske na faksih niso več obvezne

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes na novinarski konferenci povedal, da je vlada RS potrdila ukinitev obveznega nošenja mask za učence, dijake, študente in zaposlene v šolah. Tako maska v teh primerih ni več obvezna, velja pa za ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa.

Maske morajo nositi le tisti, ki so vključeni v izobraževanje pri drugih nosilcih – v zdravstvu ali socialnem varstvu – je danes pojasnil minister Poklukar.

Ukinitev začne veljati s ponedeljkom, 7. marca.

»Razmere so, kar zadeva epidemiološko stanje, dokaj ugodne,« je povedal Janez Poklukar, minister za zdravje. Tako je bilo sprejetih nekaj dodatnih sprostitev ukrepov, napovedal pa je tudi prihod novega cepiva z imenom Novavax.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŽelite razviti svoj startup na področju zdravja?
Naslednji članekPrihajajo daljši Tik Toki

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.