Želite razviti svoj startup na področju zdravja?

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) spodbuja sodelovanje med podjetji ter izobraževalno-raziskovalnimi organi, s čimer ustvarja ugodno okolje za inovacije in podjetništvo v Evropi. EIT Health je področna skupnost znotraj EIT, ki se osredotoča na zdravje in zdravstveno oskrbo Evropejcev.

Startup in scaleup podjetjem s področja zdravja z brezplačnimi programi omogočajo številne možnosti za razvoj. Če iščete nova znanja, načine za izdelavo prototipa, vstop na tuje trge, povezovanje z investitorji in širitev vaše poslovne mreže, preglejte spodnje odprte priložnosti.

InnoStars Awards

Imate podjetniško miselnost, izdelan prototip ali MVP na področju zdravja? Opravite validacijo, pridobite nova znanja in razširite svojo profesionalno mrežo!

S financiranjem, usposabljanjem, mentorstvom in povezovalnimi dogodki boste validirali potrebo po vaših inovacijah v zdravstvu, pritegnili vlagatelje in vašo idejo hitreje predstavili na trgu. Vsa sprejeta zagonska podjetja boste prejela 25.000 evrov za razvoj projektov in mentorstvo – vaša končna predstavitev pa vam lahko prinese še dodatnih 25.000 evrov za zagon vaše inovacije.

Poleg tega imajo projekti s poudarkom na aktivnem staranju priložnost, da sodelujejo v globalnem tekmovanju Healthy Longevity Global Grand Challenge, ki ga je ustanovila Nacionalna medicinska akademija Združenih držav Amerike (NAM) v sodelovanju z EIT Health in drugimi vodilnimi mednarodnimi institucijami.

Rok prijav: 27. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/innostars-awards/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Startups Meet Pharma

Pospeševalni program temelji na izzivih in povezuje startupe z vodilnimi evropskimi farmacevtskimi partnerji. Namenjen je zagonskim podjetjem z inovativnimi rešitvami za zdravstvene izzive (oskrba kroničnih bolnikov, ipd.), ki jih je opredelila farmacevtska industrija.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/start-ups-meet-pharma/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Start-ups Meet Healthcare Providers

Pospeševalni program temelji na izzivih, ki združujejo inovativne startupe in ponudnike zdravstvenih storitev. Zdravstveni izvajalci vam bodo predstavili svoje ovire učinkovitega in kakovostnega izvajanja oskrbe, startupi pa boste za rešitev teh razvili tehnologijo in storitve.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/start-ups-meet-healthcare-providers/ Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Bridgehead Europe and Global (za evropska scale-up podjetja)

Program združuje evropske zdravstvene podjetnike, ki želite razširiti svoje poslovanje zunaj domačega trga z vrhunskimi evropskimi inkubatorji in pospeševalniki. Pomagali vam bodo povezati vaš scale-up s pravo organizacijo iz EIT Health mreže – t.i. katalizatorji. Skupaj boste načrtovali, kako hitro in odločno dostopati do novih trgov, se spoznati z lokalnimi omrežji partnerjev in strank, dostopati do infrastrukture in razumeti nove regulativne sisteme. Program je razdeljen na Bridgehead Europe (za prehod z enega evropskega trga na drugega) in Bridgehead Global (za vstop na trge izven Evrope).

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/bridgehead/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Catapult

Edinstveno tekmovanje in usposabljanje izbira najboljše poslovne koncepte na področju biotehnologije, medicinske tehnologije in digitalnega zdravja, ki jih predstavi vodilnim strokovnjakom in vlagateljem po vsej Evropi. Zahtevno, a nagrajujoče tekmovanje izpostavlja startupe, ki uporabnikom in strankam ponujate najboljšo vrednost. Tekom programa startupi prejmete intenzivno usposabljanje, gradite kredibilnost in svojo vseevropsko prepoznavnost. Finalisti se predstavite na srečanju EIT Health Summit, kjer se pomerite za svoj delež nagradnega investicijskega sklada v vrednosti 210.000 evrov, zmagovalec nagrad občinstva pa je prikazan na newyorškem stolpu Nasdaq.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/catapult/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Wildcard

Program je namenjen inovatorjem, ki želite spremeniti prihodnost. Wild Card nudi vrhunsko usposabljanje in mentoriranje, ter priložnost za ustanovitev podjetja z investicijo do 1.5 milijona evrov.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://wildcard.eithealth.eu/

Prijava: https://eithealth.eu-1.smartsimple.eu/s_Login.jsp

Patient Innovation Bootcamp

Bootcamp ponuja edinstveno kombinacijo mentorstva ter usposabljanja v živo in na spletu. Podpira razvoj in lansiranje inovativnih rešitev, ki so jih ustvarili ljudje, ki neposredno trpijo zaradi različnih zdravstvenih stanj. Pacienti in njihovi skrbniki so namreč tisti, ki imajo vpogled do resničnih potreb in inovacij. Cilj jim je pomagati, da svoje ideje premaknejo od rešitev do prototipov in do tržno pripravljenih inovacij.

Program je sestavljen iz dveh tednov mentorstva in usposabljanja v Lizboni – medicinsko-tehnološka validacija in razvoj, ter v Københavnu – implementacija ter spletno usposabljanje za oblikovanje poslovnega modela.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/patient-innovation-bootcamp/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Women Entrepreneurship Bootcamp

Program povezuje zgodnja zagonska podjetja v zdravstvu, ki jih vodite ali so-vodite ženske, z neprimerljivo mrežo mentorjev in z namenom hitre rasti vašega startupa.

Pomagali vam bodo izkoristiti raznolikost vaše vodstvene ekipe in najti vaše referenčne točke, ki jih potrebujete za uspešno oblikovanje vaših ambicij in validacijo vaše edinstvene prednosti.

Ženski podjetniški Bootcamp je pettedenski program, ki zagotavlja intenzivno usposabljanje, mentorstvo in priložnosti za mreženje v Galwayu (Irska), Coimbri (Portugalska) in Barceloni (Španija).

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/women-entrepreneurship-bootcamp/ Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

User Validation Labs

Če začenjate na področju zdravstvenih inovacij, vam lahko koristi pridobivanje povratnih informacij in validacij s strani vaših bodočih uporabnikov – pacientov in izvajalcev zdravstvenih storitev.

Evropski partnerji EIT Health, kot so laboratoriji, pospeševalniki, bolnišnice in inovacijski centri, podpirajo povezavo med startupi in bodočimi končnimi uporabniki vašega izdelka. Pomagajo vam pri organizaciji in izvajanju validacijskih študij.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/ulabs/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Reactor Bootcamp

Iščete način za komercializacijo svoje inovativne zdravstvene rešitve? Pridobite pomoč pri iskanju ujemanja vašega izdelka s trgom in znanja o uporabniški izkušnji, industrijski ustreznosti in strategiji prihoda na trg. Tekom programa boste deležni intenzivnega usposabljanja z namenom komercializacije vašega izdelka ali storitve. Postanite del mednarodne mreže in pridobite neprecenljive povezave z vseevropsko skupnostjo tehnoloških zdravstvenih inovatorjev.

Rok prijav: 14. 3. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/reactor-bootcamp/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Investor Network

Zbiranje sredstev je za startupe dolgotrajen in zapleten proces, zlasti za tiste, ki želite začeti na več trgih po Evropi. Kvalificirana podjetja, ki iščete financiranje v zgodnji fazi, se boste imela priložnost povezati z vseevropskim konzorcijem, ki združuje več kot 80 vlagateljev iz 18 držav.

Rok prijav: 14. 7. 2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/investor-network/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Mentoring & Coaching Network

Ne glede na to, ali začenjate ali se širite, vam bo ta program omogočil dostop do več kot 200 vodilnih svetovnih strokovnjakov v zdravstveni industriji, ki so pripravljeni deliti svoje znanje ter vam pomagati vzpostaviti nove in vznemirljive povezave. Tovrstni mentorji so vam lahko v veliko pomoč pri uspešni rasti vašega podjetja in doseganju novih ciljev.

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/mentoring-and-coaching-network/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Venture Centre of Excellence Application

EIT Health in Evropski investicijski sklad (EIF) sodelujeta pri upravljanju javno-zasebnega soinvesticijskega programa, ki omogoča financiranje evropskih zagonskih podjetij v zdravstvu, vse z namenom pospešitve prenosa inovacij v vsakdanjo rabo.

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/venture-centre-of-excellence/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Vse odprte programe si lahko ogledate na: https://eithealth.eu/what-we-do/our-programmes/

Slovensko središče za EIT Health je Ljubljanski univerzitetni inkubator. Na temo odprtih EIT Health programov 10. marca pripravljajo informativno spletno delavnico. Za več informacij: www.lui.si.

Prejšnji članekDOKgodek: Režiserjev pogled
Naslednji članekMaske na faksih in srednjih šolah niso več obvezne

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.