Prišel je Android 11

Google je pred kratkim objavil novo različico mobilnega operacijskega sistema Android 11 z oznako developer preview, ki prinaša številne izboljšave in novitete.

Novosti

Android aplikacije na zaslonu telefona

Večina novih funkcij se osredotoča na izboljšanje kvalitete uporabe. Ena večjih novosti je funkcija snemanja zaslona v hitrih nastavitvah. Pogovorni mehurčki, ki izgledajo in delujejo kot Facebook Messenger, so mogoči pri uporabi določenih aplikacij za pošiljanje sporočil. Omogočeno je tudi pripenjanje aplikacij v meni za deljenje.

Najsodobnejša tehnologija

Operacijski sistem je prilagojen najsodobnejšim tehnologijam. Ima izboljšano podporo za mobilno omrežje 5G, podpira prepogljive zaslone in strojno učenje. Gre za lastnosti, ki jih zahtevnejši uporabniki pričakujejo od prihajajočih pametnih telefonov. Poleg kreditnih kartic lahko na telefon shraniš svoje vozniško dovoljenje.

Bruno Mars daje oceno deset

Zasebnost in varnost

Novi Android omogoča začasno dodelitev pravic mobilnim aplikacijam, kot je dostop do lokacije in mikrofona, ki se samodejno ukinejo takoj, ko zapremo aplikacijo. Prav tako močno omejuje dostop aplikacij do lokacije v ozadju. Večina varnostnih funkcij je le nadgradnja prejšnjega sistema.

Več si lahko pogledaš v spodnjem videu.

Android 11 is HERE! What's new in developer preview 1? (Android R)

Junior novinar

VIRAndroid Authority
Prejšnji članekZapira se ves javni promet
Naslednji članekCOVID-19: Ali sem res čisto nemočen?

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.