Zapira se ves javni promet

Krizni štab za obvladovanje virusa je odločil. Jutri se začasno ustavi javni promet po vsej državi. Avtobusni in železniški javni promet bosta za nekaj časa ustavljena. Govori se tudi o zaprtju lokalov, čeprav so tu nekateri vzeli stvar v svoje roke in jih že zaprli.

Velja od ponedeljka, 16.3.

Javni promet se bo popolnoma ustavil v noči na jutri (ponedeljek), to velja tudi za gondole. »Zaustavitev javnega prometa je nujen ukrep, če želimo učinkovito zajeziti okužbo,« je dejal minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec.

Kaj to pomeni za vse tiste, ki se v službo vozijo z avtobusom in vlakom? Sanja se nam ne, predvsem to pomeni v nadaljnje, ko bodo najverjetneje odprte le zdravstvene ustanove. Eden izmed korakov bi lahko bil zastonj parkirna mesta.

Zaprtje lokalov je le omemba

Čeprav je obrambni minister Matej Tonin po seji dejal, da so sprejeti novi ukrepi za javni promet in lokale, se zaprtja lokalov še ne bomo poslužili. Zdravstveni minister Tomaž Gantar je to napovedal, a ni razkril datuma veljave.

Tisti, ki imajo lokale v lasti in si zaprtje lahko privoščijo, so to že sprejeli. Nekateri te možnosti pač nimajo in bodo verjetno čakali do zadnjega oziroma do uradnega zaprtja.

Nadzor po trgovinah

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je ponovila, da ni pričakovati, da bi v Sloveniji prišlo do izpada prehrambenih izdelkov. Kot problem pa je označilo to, da prodajalci delajo brez zaščite in da kupci ne upoštevajo higienskih priporočil za preprečitev širjenja virusa.

»V prihodnjih dneh je pričakovati kontrole. Morda tudi ukrepe, s katerimi bomo striktno predpisali uporabo zaščitnih ukrepov,« je za konec povedala ministrica.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAli je igranje videoigric šport?
Naslednji članekPrišel je Android 11
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.