S telefonom do znanja: kako je tehnologija »spametovala« svet?

Ni nam treba več hoditi v knjižnice in listati debelih, starih knjig, kot so to počeli naši stari starši, saj lahko z le nekaj kliki odkrijemo vse, kar nas zanima, in se naučimo kaj novega. Tako je, znanje je na naši dlani.

Medtem ko nekateri menijo, da tehnologija ponuja veliko priložnosti za spodbujanje učenja, drugi temu nasprotujejo. Kdo ima prav in zakaj ne ločimo med učnim procesom, ki poteka v glavi posameznika, in samo tehnologijo?

Raziskave kažejo, da nobena oblika tehnologije sama po sebi ni boljša od druge pri spodbujanju učenja. Ni nujno, da se učimo bolje, ker je tehnologija pametnejša, privlačnejša in zanimivejša za prenos informacij, čeprav nam lahko navedeno resnično pomaga. Ko gre za učni proces, je naša domišljijska sposobnost tista, ki nam pomaga pri učenju in ki jo včasih lahko spodbudi in olajša tehnologija. Zato se lahko ob branju besedila učimo enako učinkovito kot ob ogledu naprednega izobraževalnega videoposnetka ali igranju pametnih iger.

Od učenja tujih jezikov, prek IQ testov, do znanja

Uporaba pametnih telefonov prinaša številne prednosti, ena od teh pa so aplikacije. V trgovini Huawei AppGallery  najdete vrsto uporabnih aplikacij za učenje jezikov, kvize, IQ teste in celo aplikacije za reševanje zapletenih matematičnih nalog.

Odkar obstajajo pametne naprave in internet, lahko z le nekaj klikih odkrijemo vse, kar nas zanima in se naučimo kaj novega. Vse, kar moramo storiti, je odpreti iskalnik in vnesti ključno besedo, nato pa lahko brskamo, kolikor želimo. A previdno! Dolgotrajno gledanje v zaslon mobilnega telefona zmanjša utripanje oči in povzroči obremenitev, zaradi česar postanejo naše oči razdražene, suhe in na splošno dobimo vtis, da imamo težave z njimi.

Nov pametni telefon Huawei P smart 2021 s 6,67-palčnim zaslonom FHD+ ponuja masiven pregleden in širok zaslon z izjemnimi podrobnostmi, poleg tega pa ima tudi funkcijo filtriranja modre svetlobe v načinu udobja za oči s certifikatom TÜV Rheinland in tako v največji možni meri ščiti vid uporabnika. Kar 4 GB delovnega spomina omogoča učinkovit zagon več aplikacij hkrati in nemoteno preklapljanje med njimi, tako da se lahko hkrati nemoteno učite in shranjujete svoje najljubše dokumente, fotografije in igre.

Doživite pametno življenje

Pozabite na pritisk treh, dveh ali enega gumba za posnetek zaslona. Na novem pametnem telefonu P smart 2021 preprosto dvakrat tapnite zaslon ali tapnite in zarišite omejen predel, da zajamete samo del zaslona in slika se bo shranila v vašo galerijo.

Vsaka inovacija, od metode seštevanja in odštevanja kamenčkov, ki so jo uporabljali Egipčani, do Abacusa, ki so ga izumili Kitajci, in pametnih naprav, ki se uporabljajo po vsem svetu, je odgovor na aktualne potrebe ter prinaša novo znanje in spremembe. Če ne bi bilo tehnologije, ne bi bilo napredka v znanju in zato nas tehnologija dela pametnejše.

Za tiste, ki želijo izvedeti več

Poleg telefona P smart 2021 so uporabnikom na voljo nedavno predstavljena pametna ura Watch GT 2 Pro, ki je najnaprednejša pametna ura Huawei, Watch Fit, ki izstopa z napredno podporo za različne športe, ter brezžične slušalke FreeBuds Pro in FreeLace Pro, ki bodo zadovoljile potrebe najzahtevnejših ljubiteljev zvoka. Huawei je nedavno predstavil tudi novo serijo telefonov Mate 40. Ta vključuje tri modele, Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+, vse pa odlikujejo visoka zmogljivost s procesorjem Kirin 9000, napreden sklop kamer, izjemen zaslon in edinstven dizajn.

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.