Samsung je predstavil najnovejšo linijo z izboljšano povezljivostjo in zmogljivostmi umetne inteligence

Bespoke AI

Trije dogodki v 24 urah. V Seulu, Parizu in New Yorku so bili predstavljeni novi kuhinjski in aparati za dom za vsak trg posebej.

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo svojo najnovejšo linijo gospodinjskih aparatov na svetovnem dogodku Dobrodošli v BESPOKE AI, ki je potekalo na treh lokacijah, v Seulu, Parizu in New Yorku. Samsung deli svojo vizijo, kako lahko povezljivost med predstavljenimi izdelki izboljša splošno izkušnjo doma in kako umetna inteligenca (UI) izboljša delovanje aparatov.

Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja oddelka Device eXperience (DX) pri podjetju Samsung Electronics, je maraton dogodkov začel z odprtjem medijskega dogodka Dobrodošli v BESPOKE AI v Seulu in opisal, kako Samsung gospodinjski aparati ne opravljajo le običajnih nalog, temveč lahko z uporabo umetne inteligence naredijo več, kot si je bilo mogoče predstavljati. Zlasti z zasloni, ki so dodani hladilnikom in pralnimi stroji, postanejo aparati Bespoke platforma za zabavo, pa tudi preprosto dostopno nadzorno vozlišče za druge povezane Samsung aparate prek sistema SmartThings. 

»Od prve predstavitve BESPOKE leta 2019 je Samsung Electronics trgu predstavil, kako je mogoče aparate prilagoditi, da se kar najbolje ujemajo z domom in življenjskim slogom vsakega uporabnika,« je dejal JH Han. »Pet let pozneje delimo svojo vizijo umetne inteligence z napravami, ki razširjajo zapuščino Bespoke z izboljšano povezljivostjo in zmogljivostmi umetne inteligence, ki bodo uporabniško izkušnjo dvignili na naslednjo raven.«

Aparati Bespoke AI se sinhronizirajo in ustvarjajo nova doživetja v različnih domačih prostorih 

Najnovejši aparati Samsung Bespoke AI z vgrajenim Wi-Fi, notranjimi kamerami, čipi in združljivostjo z aplikacijo SmartThings so opremljeni z izboljšanimi funkcijami in povezljivostjo, s katerimi postavljajo temelje za resnično pametni dom. Tudi novi AI Home, povezani 17,8-centimetrski (7-palčni) zaslon LCD, ki je bil dodan več izdelkom, omogoča intuitiven, enostaven dostop in nadzor nad celotnim povezanim ekosistemom. 

Glede na to, da imamo ljudje mobilne telefone večino časa pri sebi, je Mobile Smart Connect nova funkcija, ki v telefon pošlje obvestilo, ko se ta približa registriranim napravam. Obvestilo na telefonu vključuje meni za hitro upravljanje, ki omogoča upravljanje ključnih funkcij aparata neposredno s telefona, tako da uporabnikom ni več treba brskati po hiši, da bi našli dejanski daljinski upravljalnik. S tem odpade celo nekaj korakov in klikov, ki so bili potrebni za dostop do enakih funkcij v aplikaciji SmartThings. 

Na dogodku BESPOKE AI je Samsung predstavil tudi novo funkcijo Calm Onboarding, ki uporabnikom olajša vključitev v Samsung povezano življenje. Uporabnikom ni treba opravljati težav z registracijo izdelkov, saj izdelke, kupljene pod Samsung računom na spletni strani Samsung.com, neposredno registrira v aplikacijo SmartThings z istim računom.

Da bi uporabnikom zagotovil vstop v dobo hiperpovezanih gospodinjskih aparatov, ki jih poganja tehnološki napredek, je Samsung izpostavil tudi svojo celovito varnostno platformo Knox Matrix, ki varuje vse uporabniške podatke na povezanih aparatih. 

Umetna inteligenca širi spekter funkcij v Samsung gospodinjskih aparatih

Najbolj izstopajoča razlika med temi tremi dogodki je poleg lokacije izbor izdelkov, ki so bili predstavljeni na tiskovnih konferencah in odražajo naprave, ki bodo na voljo na posameznem trgu. 

Ker je varčevanje z energijo pomembno merilo na evropskem trgu, so na pariškem dogodku BESPOKE AI  dodatno predstavili nov energetsko učinkovit zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom in linijo pralnih strojev. Izjemno širok hladilnik z zamrzovalnikom je zaradi novega Samsung inverterskega kompresorja AI prejel oceno A v skladu z evropskimi energetskimi standardi. Nova linija pralnih strojev vključuje različne modele z energijsko varčnostjo A-10 %, A-20 % in celo model z energijsko varčnostjo A-40 %. Še posebej A-40% ekstra varčni model je opremljen s tehnologijo Bubble Shot, ki varčuje z energijo tako, da črpa vodo v bobnu in jo razprši na vrh oblačil. 

Pospeševanje prihodnosti aparatov

 

Samsung si ne prizadeva le za boljšo domačo izkušnjo, temveč tudi za ustvarjanje izdelkov, ki lahko pomagajo graditi boljšo prihodnost za okolje in družbo na splošno. Dogodek je bil še posebej pomemben, saj na njem niso bile predstavljene le nove linije izdelkov in funkcije, ki jih uvaja Samsung, temveč je bilo tudi svetovno objavljeno, kako se lahko spremenijo vse naprave, povezane z Wi-Fi, vključno s tistimi, ki jih kupci že imajo. Bespoke AI

Samsung s posodobitvami programske opreme in razvojem SmartThings še naprej nadgrajuje naprave, povezane z Wi-Fi, ki so na trgu in že v domovih uporabnikov. Uporabniki lahko uživajo v novih funkcijah tudi pri prejšnjih modelih, pri že kupljenih izdelkih pa v več funkcijah za varčevanje z energijo. Storitev Smart Forward, ki je bila prvič objavljena na dogodku, je storitev, ki zagotavlja najnovejše funkcije, varnostne popravke in nadgradnje z rednimi posodobitvami programske opreme. Uporabniki bodo lahko preverjali razpoložljive informacije o posodobitvah in prejemali obvestila iz aplikacije SmartThings. To uporabnikom zagotavlja zanesljivost in prispeva k zmanjšanju pogostosti zamenjav naprav. 

SmartThings Energy uporabnikom omogoča enostavno spremljanje in nadzor porabe energije, ki jo potrebujejo priključene Samsung naprave.

Varnost izdelkov je prav tako pomemben dejavnik, ki mu Samsung daje prednost, zato si prizadeva pridobiti in razširiti certifikate za dokazovanje odgovornosti izdelkov v vseh kategorijah aparatov, vključno s certifikatom za zmanjšano tveganje požara (RFR) za nove izdelke. S tem je zagotovljeno, da so certificirani aparati zasnovani tako, da učinkovito preprečujejo požare, ki jih povzroči izdelek.

Ob koncu dogodka je Samsung razkril tudi, da sodeluje z Disney-jem in Pixar-jem pri novem filmu Inside Out 2 (v kinematografe prihaja 14. junija), da bi predstavil funkcije novega pralnega stroja Bespoke AI Laundry Combo™. Prikazan je bil nov napovedni video, ki je vseboval posnetke iz filma Inside Out 2 in prikazoval, kako lahko z novim pralnim strojem s pomočjo AI Bubble™ iz pranja odstranite stresna čustva.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.