Samsung predstavlja novo funkcijo!

Samsung predstavlja funkcijo 3D prikaz zemljevida, ki temelji na tehnologiji SmartThings in umetni inteligenci. Uporablja se za televizorje in gospodinjske aparate, kar olajša upravljanje pametnega doma, širi območje storitev po vsem svetu in krepi izkušnje SmartThings

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je začelo uporabljati funkcijo 3D prikaz zemljevida (3D Map View), ki je bila prvič predstavljena na sejmu CES 2024 in je zdaj na voljo v vseh državah z dostopom do aplikacije SmartThings.

Prikaz zemljevida poenostavi upravljanje doma s spreminjanjem resničnih tlorisov v virtualne slike v aplikaciji SmartThings. Uporabniki lahko jasno vidijo svoje naprave in kadar koli ter kjer koli priročno nastavljajo osvetlitev, temperaturo, kakovost zraka in porabo energije.

Prikaz zemljevida je namenjen upravljanju naraščajočega števila povezanih naprav v vsakem domu po svetu in olajša upravljanje pametnega doma, saj ni treba poiskati vsake naprave posebej, preden jo začnete uporabljati. Uporabnikom na prvi pogled prikaže celoten dom in se posodablja v realnem času, ko je priključenih več naprav. 

s24

Prejšnja različica funkcije za prikaz zemljevidov je bila 2D-model, ki je delovala le za domove, za katere je bil na voljo tloris. Vendar ta posodobljeni 3D prikaz zemljevida izkorišča prednosti prostorske umetne inteligence v Samsung napravah, kot je Bespoke Jet Bot™, in uporablja senzorje LiDAR v napravi za natančno merjenje in kartiranje postavitve doma. Zdaj lahko uporabniki lažje razumejo obliko in prostorske pogoje svojih domov na 3D zemljevidih.

Funkcija je izboljšala tudi funkcijo filtriranja, ki omogoča učinkovitejše spremljanje in nadzor zahtevanih naprav. Do konca leta želi prikaz zemljevida z uporabo podob umetne inteligence, ki so bile prav tako predstavljene na sejmu CES 2024, ponuditi bolj prilagojene in uporabniku prijazne pametne storitve.

Razpoložljivost

Prikaz zemljevida je na voljo v aplikaciji SmartThings v mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android in iOS ter televizorjih. V prvi polovici leta bodo nadzorne funkcije na voljo tudi prek dodatnih vozlišč, kot so hladilniki Family Hub™.

Prikaz zemljevida je bil lani sprva predstavljen v Južni Koreji in Združenih državah Amerike. Zdaj ga lahko uporabljate v vseh državah z dostopom do aplikacije SmartThings.

fridge

»Samsung si nenehno prizadeva, da bi strankam omogočil, da svoje domače naprave nadzorujejo brez neprijetnosti, kadar koli in kjer koli, in prikaz zemljevida je rezultat teh prizadevanj,« je dejal Seungbeom Choi, vodja oddelka za platforme naprav pri podjetju Samsung Electronics. »Še naprej bomo uvajali različne ustrezne storitve in funkcije, da bodo naše stranke lahko uživale v optimalnih izkušnjah pametnega doma z boljšim življenjem.«

Samsung trenutno sodeluje z gradbenimi podjetji, da bi prikaz zemljevida razširil tudi na stanovanja in pisarniške prostore. Podjetje želi z dodajanjem funkcionalnosti pomagati ustvariti pametna okolja za stranke po vsem svetu. Te vključujejo optimizirano uporabniško izkušnjo (UX) za velike zaslone, ki pomagajo operaterjem B2B pri  uporabi signage zaslonov, in funkcijo Quick Control, ki uporabnikom omogoča enostaven dostop do ključnih funkcij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.