Se splača poleti kupiti nov računalnik?

Top-end system unit for gaming computer close up. Inside of illuminated cybercafe. Concept of modern tech, fun, esport, online video games internet cafe
Foto: amoklv iz iStock

Poletje je čas, ko si šolarji prislužijo dolgo pričakovan oddih in so pogosto tudi nagrajeni za svoje težko priborjene ocene. Bruci si pred koncem poletja urejajo zadeve za preselitev v študentske sobe. Pisarne pa se pripravljajo na prihod novih delavcev. Vse to pomeni, da poleti najraje kupujemo nove računalnike. Toda, a se to splača?

Novi procesorji in grafične kartice so namreč najavljeni konec poletja. Vemo, da pride četrta generacija procesorjev Ryzen na osnovi Zen 3. oktobra in pričakujemo, da bodo verjetno avgusta ali septembra, malo pred Cyberpunk 2077, naznanjene nove grafične kartice GeForce serije 3000. Tem datumom moramo seveda še dodati kak mesec, ker je Evropa za Azijo in Ameriko pri pridobivanju tehničnih novosti.

Super, torej počakamo? Odgovor ni tako preprost. Nove serije procesorjev in grafičnih kartic skoraj vedno obdržijo ceno svojih predhodnikov in povečajo zmogljivost. To pomeni, da jih izpodrinejo in stari modeli ne morejo več obstajati v istem cenovnem razredu. To pa je odlična novica za nas, kupce. Poleti smo tako deležni znatnega padca cen in številnih razprodaj tehničnih zalog.

Če torej potrebuješ najnovejše in najboljše, da boš občudoval Keanu Reevesovo mogočno brado s popolno blesketajočimi svetlobnimi žarki v vsaj 60 fps, počakaj do oktobra. Če pa te generacijo starejši izdelek ne moti, ker boš svojega zvestega jeklenega hrčka uporabljal vsaj pet let, in želiš prihraniti kakšen evro, je poletje idealen čas zate. Poletne razprodaje računalnikov se že začenjajo in PoceniPC je prvi med njimi.

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Prejšnji članekNajboljši mladi igralci in igralke, ki jih bomo v prihodnosti gledali v filmih
Naslednji članekDo izklesane postave z uro Huawei Watch GT 2

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.