Si med prejemniki Applove odškodnine? Zaradi afere “batterygate” ti lahko pripada denarno nadomestilo

Odškodnina Appla zaradi afere batterygate
Odškodnina Appla zaradi afere batterygate Foto: husayno iz iStock

Za vložitev pritožbe je na žalost že prepozno, če pa ste to že storili bo verjetno kmalu vaših 65 dolarjev odškodnine, ki jih v povračilo za težave z delovanjem baterije svojim zvestim uporabnikom ponuja podjetje Apple.

Applova afera se je zaključila z izplačilom odškodnine

Tožba iz leta 2017 bo kmalu dobila svoj epilog, milijonska povračila se bodo razdelila med prizadete uporabnike mobilnih naprav: iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus ali iPhone SE prve generacije. V skladu s pogoji poravnave bo podjetje Apple izplačalo med 310 in 500 milijonov dolarjev za vse uporabnike, ki so svoje zahtevke vložili do oktobra 2020.

Odvetnik.
Po mnenju odvetniške stroke je vlogo oddalo več kot 3 milijone ljudi, večina je prejela pozitivno mnenje. Foto: LEANDRO AGUILAR on Pixabay

Zakaj so se pojavile težave?

Apple je še pojasnil, da se je sporna funkcionalnost začela uporabljati z iOS 10.2.1, ki je odpravil težave z nepričakovanim ugašanjem iPhonov 6 in 6S. Odkrili so, da se to zgodi, ker komponente zahtevajo več energije, kot jo lahko iztrošena baterija ponudi v kratkem času. Zaradi tega je iOS prilagajal hitrost delovanja nekaterih komponent, kar pa je vplivalo na počasnejše zaganjanje aplikacij in ostale zmogljivosti telefona.

Več informacij o izplačilih najdeš na povezavi.

Prejšnji članekSmo dobili zdravilo za kratkovidnosti?
Naslednji članekNič ne bo ostalo skrito!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.