Sony PlayStation Portal: Vse, kar vemo o nasledniku PSP (VIDEO)

PlayStation Portal
PlayStation Portal Foto: on cnet

Sony bo konec tega leta uradno predstavil svoj prenosni PlayStation, daljinski predvajalnik PlayStation Portal. Ročna naprava bo pretakala igre PS5 prek Wi-Fi omrežja in ima 8-palčni LCD zaslon, ki deluje v ločljivosti 1080p pri 60 sličicah na sekundo. Sony pravi, da bo PlayStation Portal na voljo po ceni 199,99 ameriških dolarjev.

PlayStation Portal se bo na daljavo povezal s PS5

»PlayStation Portal se bo na daljavo povezal z vašo PS5 prek Wi-Fi-ja, tako da boste lahko hitro skočili z igranja na svoji PS5 na vaš PlayStation Portal,« pravi Hideaki Nishino, višji podpredsednik izkušenj s platformo pri Sony Interactive Entertainment. »PlayStation Portal lahko igra podprte igre, ki so nameščene na vaši konzoli PS5 in uporabljajo krmilnik Dualsense.«

PS Portal
PS Portal Foto: on sony

PlayStation Portal ima vidne krmilnike na vsaki strani, ki so zelo podobni Sonyjevim krmilnikom PS5 DualSense. Podpirajo prilagodljive sprožilce in haptične povratne informacije, zato se bodo igre PS5 počutile podobno kot pri uporabi namenskega krmilnika DualSense. PlayStation Portal bo prav tako zmožen predvajati predstavnost, saj ima domači zaslon namenski razdelek za to, saj zrcali PS5. Lokalno pa ne bo ničesar mogoče zagnati, tako da bo Wi-Fi obvezen.

Nenavadno je, da dlančnik ne bo deloval s prihajajočim Sonyjevim pretakanjem v oblaku za igre PS5. »Igre, ki jih je treba pretakati na PS5 s članstvom PS Plus Premium, niso združljive,« pravi Sony. PlayStation Portal je torej resnično način za pretakanje iger PS5, ki so že nameščene na uporabnikov PS5, na dlančnik za igranje na daljavo. Potrebna bo internetna povezava s hitrostjo vsaj 5 Mb/s, Sony pa za najboljšo izkušnjo priporoča 15 Mb/s.

Preizkus konzole PlayStation Portal

IGN je moral zgodaj preizkusiti PlayStation Portal in v video praktičnem urejevalniku tehnologije Bo Moore pravi, da ni mogel opaziti nobene zakasnitve pri uporabi dlančnika. To bo ključni del izkušnje, saj pretakanje iger prek omrežij Wi-Fi za mnoge še vedno ni popolna izkušnja.

PlayStation Portal: Hands On With Sony's New Remote Play Handheld

PlayStation Portal nima Bluetooth povezave, zato ne bo mogoča povezava z brezžičnimi slušalkami ali slušalkami Sony Pulse 3D. Namesto tega uporablja brezžično tehnologijo PlayStation Link – nov lastniški standard za naprave PlayStation. PlayStation Link je zasnovan tako, da zagotavlja nizko zakasnitev, zvok brez izgub, Sony pa lansira tudi brezžične slušalke in slušalke, ki podpirajo PlayStation Link.

Te slušalke se lahko uporablja s PS5 prek USB adapterja, toda glede na govorice o PS5 Slim, si lahko predstavljamo, da bo PlayStation Link integriran v prihodnje modele PS5. Standard PlayStation Link bo na voljo tudi za uporabo tretjih proizvajalcev. K sreči ima PlayStation Portal tudi 3,5 mm priključek za slušalke za žični zvok.

IGN poroča, da velikost baterije PlayStation Portal še ni bila dokončno določena, tako da še vedno ne vemo, kako dolgo bo ta dlančnik deloval. CNET pravi, da Sony cilja na nekaj podobnega kot pri bateriji DualSense, torej približno sedem do devet ur.

PlayStation Portal Gaming Handheld: Hands-On

Cena PlayStation Portal bo okoli 200 dolarjev

Portal PlayStation je bil prej znan kot Project Q in je bil uradno objavljen maja, z govoricami o datumu izdaje novembra. Sony še vedno ni pripravljen natančno povedati, kdaj bodo oboževalci PlayStationa lahko dobili v roke PlayStation Portal, a za zdaj imamo ceno – 199,99 ameriških dolarjev.

VIRtheverge.com
Prejšnji članekSok rdeče pese čudežen pri izboljšanju športne zmogljivosti
Naslednji članek6 zdravil, ki jih ne smemo jemati ob kavi!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.