Te zanima, kako najti najboljšo pot od faksa? Preprosto, namesti si aplikacijo Moovit in se izogni gneči!

Moovit in Huawei sta za milijone uporabnikov iz celega sveta združila in poenostavila urbano mobilnost, da bodo vsakodnevno lažje in udobneje potovali iz točke A do točke B.

Vodilno tehnološko podjetje Huawei je sklenilo sodelovanje z Intelovim podjetjem Moovit, vodilnim ponudnikom rešitev na področju mobilnosti kot storitve (MaaS) in razvijalcem aplikacije, ki velja za najboljšo na področju mobilnosti v urbanih okoljih. Njihova aplikacija Moovit je tako zdaj na voljo tudi v trgovini z aplikacijami AppGallery, slovenskim uporabnikom pa nudi preprost potovalni vodič po različnih načinih prevoza v številnih domačih in tujih mestih.

Moovit, ki ga uporablja že več kot 865 milijonov ljudi v 3200 mestih v 106 državah, združuje informacije ponudnikov javnega prevoza, mikrotranzita in drugih prevoznih služb, z informacijami, ki jih v živo posreduje široka skupnost uporabnikov. Posledično aplikacija v realnem času zagotavlja natančno sliko za najbolj optimalno pot v danem trenutku z uporabo mestnih prevoznih sredstev, kot so avtobusi, vlaki, kolesa, električni skiroji, storitve souporabe vozil in drugih transportnih sredstev.

Osveževanje podatkov v živo

Uporabnikom Moovit ponuja možnost načrtovanja potovanja s kombinirano uporabo različnih transportnih sredstev, prikazuje informacije o prihodih v realnem času, tako da natančno vedo, kdaj bo na postaji izbrani avtobus ali vlak. Funkcija vodenja do cilja (Direction) z opozorili o izstopu zagotavlja podrobna navodila po zaporednih korakih za celo potovanje, saj prikazuje natančne podatke o prihodu na izbrani cilj, dostopnosti lokacij in druga relevantna opozorila. Aplikacija prav tako vsebuje funkcije za dostopnost, ki invalidnim osebam omogočajo varnost uporabe sredstev javnega prevoza. Optimizirana je z zmogljivostjo branja zaslona za slepe in slabovidne, vsebuje podatke o dostopnosti postajališč z invalidskim vozičkom, sposobna izračuna poti brez podatka o prehojenih korakih in je opremljena s prilagojenimi meniji ter zaslonskimi tipkami za uporabnike z motnjami v premikanju rok.

S podporo skupnosti Mooviter, v katero je vključenih kar 700.000 »urednikov«, ki konstantno skrbijo za prikaz aktualnih informacij, je Moovit med pandemijo uporabnikom ves čas zagotavljal natančne in zanesljive podatke o prevozih in stanju prometa tudi v mestih, ki bi sicer bila brez tovrstnih storitev.

Moovit

Wang Heng, podpredsednik za globalna partnerstva in ekološki razvoj pri podjetju Huawei Consumer BG, je dejal: »Kot vodilna aplikacija na področju mobilnosti je Moovit odlična pridobitev za trgovino AppGallery, saj z njo lahko prav vsak dobi zanesljive informacije o prevozih. Tudi med nenehno spreminjajočimi se razmerami zaradi trenutnih varnostnih ukrepov lahko naši uporabniki uživajo v vrhunsko zasnovanem iskanju optimalnih poti, kjerkoli se nahajajo.«

Na voljo v več kot 100 državah

Huawei bo v trgovini AppGallery omogočil brezplačen dostop do aplikacije Moovit v več kot 100 državah in 45 jezikih, ki se bo tako pridružila naraščajočemu številu potovalnih aplikacij. Kmalu bo na voljo tudi aplikacija za naročanje prevozov Bolt, prav tako pa se bodo pridružile druge prevozne storitve, kot so sistemi za izposojo koles in električnih skirojev.

»Od prvega dne je naloga Moovita poenostaviti urbano mobilnost po vsem svetu,« je povedal Yovav Meydad, glavni direktor za rast in trženje v podjetju Moovit. »Integracija Moovitove aplikacije za načrtovanje potovanj in navigacijo na pametne telefone Huawei bo milijonom uporabnikom olajšala njihov vsakdan. Ker lahko učinkovito in priročno načrtujejo svoje poti z javnim prevozom, se lahko Huaweievi uporabniki po mestih gibljejo udobno in brez ovir.«

Aplikacija Moovit, na voljo še v prilagojeni obliki za optimalen prikaz v Huaweievem mobilnem brskalniku, je najnovejši dodatek v kategoriji »prevozi« trgovine AppGallery, kjer med drugimi najdete Booking.com, eSky, Omio, Skyscanner in Turkish Airlines. S potezo Huawei izpolnjuje obljubo, da bo uporabnikom nudil najbolj kakovostne rešitve z edinstveno in pametno uporabniško izkušnjo. Vključitev Moovita v trgovino krepi odločenost podjetja Huawei po nudenju aplikacij pomembnih za lokalne uporabnike in aplikacij, ki vključujejo ekskluzivne bone, promocije in brezplačna darila. Moovit in Huawei sta se tudi dogovorila za sodelovanje pri promociji rešitve med uporabniki naprav Huaweia.

Za prenos aplikacije Moovit lahko uporabniki obiščejo trgovino AppGallery, ki je na voljo na vseh pametnih telefonih Huawei.

Več informacij o aplikaciji Moovit: https://moovit.com/

Več informacij o trgovini AppGallery: https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/appgallery/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.