Top 10 telefonov z najboljšo kamero v letu 2024

Telefoni z najboljšo kamero v letu 2024
Telefoni z najboljšo kamero v letu 2024 Foto: Horacio30 iz Pixabay

Leto 2024 prinaša široko paleto izjemnih telefonov z vrhunskimi kamerami, ki zadovoljijo potrebe tako profesionalnih fotografov kot tudi vsakodnevnih uporabnikov. Napredek v tehnologiji kamer in obdelavi slik omogoča, da so te naprave sposobne zajeti izjemno podrobne, jasne in barvno natančne fotografije ter videoposnetke. Kateri telefon izbrati, je odvisno od osebnih preferenc, a ne glede na izbiro, bo vsak izmed teh modelov zagotovo izpolnil visoka pričakovanja glede kakovosti kamere. Tukaj je seznam top 10 telefonov z najboljšo kamero v letu 2024.

10. Apple iPhone 15 Pro Max

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max Foto: on apple

Apple še naprej postavlja visoke standarde na področju mobilne fotografije. iPhone 15 Pro Max se ponaša s trojnim sistemom kamer, vključno z novim 48MP glavnim senzorjem, izboljšano optično stabilizacijo in napredno obdelavo slik s pomočjo čipa A17 Bionic. Izboljšana sta tudi nočni in portretni način.

 

9. Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy S24 Ultra Foto: on samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra nadaljuje tradicijo z naprednim sistemom štirih kamer. Glavni 200MP senzor prinaša izjemno podrobnost in barvno natančnost, medtem ko telefoto leče omogočajo do 10-kratno optično povečavo. Izboljšana programska oprema za obdelavo slik zagotavlja odlične rezultate v vseh svetlobnih pogojih.

8. Google Pixel 8 Pro

Google 8 Pixel Pro
Google 8 Pixel Pro Foto: on google

Google Pixel 8 Pro izstopa z izjemno kakovostjo fotografij, zahvaljujoč napredni umetni inteligenci in algoritmom za obdelavo slik. Glavni 50MP senzor, skupaj s širokokotno in telefoto kamero, zagotavlja odlične rezultate. Funkcija Night Sight omogoča vrhunske nočne fotografije.

7. Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI
Sony Xperia 1 VI Foto: on sony

Sony Xperia 1 VI cilja na fotografske entuziaste z naprednim sistemom kamer, ki vključuje 48MP glavni senzor, širokokotno lečo in telefoto objektiv. Sonyjev Eye AF sistem zagotavlja natančno samodejno ostrenje, medtem ko napredna obdelava slik omogoča izjemno kakovost fotografij in videoposnetkov.

 

6. Huawei P60 Pro

Huawei P60 Pro
Huawei P60 Pro Foto: on huawei

Čeprav je Huawei opustil sodelovanje z Leico, ima P60 Pro vrhunsko kamero. Glavni 50MP senzor z velikimi piksli zajame več svetlobe, kar je idealno za nočne fotografije. Ultra širokokotna in telefoto leča dopolnjujeta vsestranskost kamere, medtem ko Huawei AI omogoča napredno obdelavo slik.

5. Xiaomi Mi 14 Pro

Xiaomi Mi 14 Pro
Xiaomi Mi 14 Pro Foto: on xiaomi

Xiaomi Mi 14 Pro je opremljen s trojnim sistemom kamer, vključno z 108MP glavnim senzorjem. Senzor omogoča zajem izjemno podrobnih fotografij, medtem ko napredna stabilizacija slike in AI obdelava zagotavljata odlične rezultate v različnih svetlobnih pogojih.

4. Oppo Find X6 Pro

Oppo Find x6 Pro
Oppo Find x6 Pro Foto: on oppo

Oppo Find X6 Pro ponuja močan sistem štirih kamer z glavnim 50MP senzorjem, ultra širokokotno lečo, telefoto objektivom in periskopsko kamero za 5-kratno optično povečavo. Napredna stabilizacija slike in umetna inteligenca zagotavljata vrhunske fotografije in videoposnetke.

3. OnePlus 12

Oneplus 12
Oneplus 12 Foto: on oneplus

OnePlus 12 nadaljuje tradicijo vrhunskih kamer z izboljšanim trojnim sistemom. Glavni 64MP senzor prinaša ostre in podrobne fotografije, medtem ko napredna stabilizacija slike in nočni način omogočata odlično delovanje v slabših svetlobnih pogojih.

2. Vivo X90 Pro

Vivo x90 Pro
Vivo x90 Pro Foto: on vivo

Vivo X90 Pro izstopa z inovativnim sistemom kamer, ki vključuje 50MP glavni senzor, ultra širokokotno lečo in periskopsko kamero za 5-kratno optično povečavo. Vivojeva AI tehnologija omogoča napredno obdelavo slik, kar rezultira v vrhunskih fotografijah in videoposnetkih.

1. Asus Zenfone 10

Asus Zenfone 10
Asus Zenfone 10 Foto: on asus

Asus Zenfone 10 ponuja odličen sistem kamer z glavnim 64MP senzorjem, širokokotno in telefoto lečo. Tako kot pri ostalih modelih v tem članku tudi Asusovemu telefonu napredna stabilizacija slike in obdelava z umetno inteligenco zagotavljata visokokakovostne fotografije in videoposnetke, tudi v zahtevnih svetlobnih pogojih.

Jan Nebec

Junior novinar

Prejšnji članekZakaj Nemčija masovno prodaja Bitcoin? Znesek je velikanski
Naslednji članekV Ljubljani nova stanovanja, za katere se bodo lahko mnogi le obrisali pod nosom
Jan Nebec

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.