Tudi tvoj telefon potrebuje spomladansko čiščenje

Pomlad pomeni pomladansko čiščenje stanovanja. Zakaj pa ne bi za spremembo počistil tudi svojega mobilnega telefona? Gre za napravo, ki jo uporabljamo kar precejšen del dneva, s čiščenjem pa bo telefon bolje in hitreje deloval, kar bo izkušnjo naredilo še bolj prijetno.

Izbriši aplikacije za brisanje pomnilnika in antivirusnike

Raziskave so pokazale, da telefonom aplikacije za čiščenje pomnilnika prav nič ne koristijo. Android in iOS že sama po sebi dovolj dobro upravljata pomnilnik, da ni potrebe po takšnih aplikacijah. Z njimi namreč dosežeš le, da se zaprte aplikacije dlje časa ponovno odpirajo. Prav tako se je izkazalo, da več kot polovica antivirusnih aplikacij na telefonih ne stori nič drugega, kot da preveri, če je bila posamezna aplikacija prijavljena kot škodljiva. V nekaterih antivirusnih in aplikacijah za čiščenje in pohitrenje telefona pa se skriva še škodljiva koda.

Izbriši stara sporočila

Vsi imamo na telefonu precej sporočil, ki jim kar ni videti konca. Če so vmes tudi razni videi, gifi, fotografije in podobno, to lahko izredno upočasni tvoj telefon. Če ti telefon dela zelo počasi, je čas, da se posloviš od teh dolgih sporočil.

Naredi backup

Fotografije in videi zavzamejo največ prostora na naših telefonih, vse to pa je izredno lahko shraniti na Google Drive ali iCloud. Obe aplikaciji sta tako ustvarjeni, da se nanju datoteke samodejno nalagajo, zato tudi, če izgubiš telefon ali se ti pokvari, ne boš izgubil podatkov.

Izbriši aplikacije, ki jih ne uporabljaš

Vse aplikacije, ki jih imaš na telefonu zagotovo zavzamejo več prostora, kot si lahko predstavljaš. Ti pa lahko tudi precej zmanjšajo hitrost tvojega telefona in tudi hitreje porabljajo baterijo. Zato izbriši vse, česar nisi uporabljal zadnji mesec. Če jih kasneje pogrešiš, jih brez težav naložiš nazaj.

Organiziraj fotografije in aplikacije

Organiziraj jih po barvah ali kategorijah, saj boš s tem precej lažje našel aplikacije in fotografije. Najbolj uporabljene aplikacije imej na prvi strani, da jih boš našel takoj.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRApartment Therapy
Prejšnji članekZvišanje minimalne urne postavke
Naslednji članekKako se ponovno povezati s partnerjem?

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.