Vaše naličene fotografije še nikoli niso bile videti bolje! Uživajte v portretih studijske kakovosti

Če se rade fotografirate naličene, potem ste se zagotovo že srečale s težavo, da končna slika enostavno ni prikazala vseh detajlov, v katere ste vložile toliko časa in truda. Ličenje ni preprosto, kakor tudi ne fotografiranje, s težavo pravilnega prikazovanje učinkov osvetljevalca, senčil in sijočih ličk pa se soočajo tako profesionalni vizažisti kot začetnice, ki so šele začele spoznavati trike in nasvete. Zato vam bomo priskočili na pomoč in vas naučili, kako narediti dobro portretno fotografijo s pomočjo telefona Huawei P40 Pro.

Pametni telefoni nas spremljajo na vsakem koraku, kjerkoli ste, vedno je z vami. Zahvaljujoč napredku tehnologije ne potrebujete namenskega fotoaparata, da ustvarite neverjetne fotografije. Dovolj je, da v roke vzamete telefon nove družine Huawei P40. Velja tudi v primeru, ko si zastavite visok cilj, idealen portret popolno naličenega obraza.

Zasijte v vsej lepoti

Verjetno vam je znano, da pri fotografiranju naličenega obraza, barva in intenzivnost zbledi. Zato vizažisti, kadar vedo, da bo oseba portretirana, na obraz nanesejo zelo močna ličila. A ne skrbite, če niste njihova ljubiteljica. S pomočjo pametnega telefona boste uspele zajeti vso lepoto, tudi v primeru, da ste naličene nežneje. Zahvaljujoč učinku zamegljenega ozadja pa bo vaš obraz zasijal v naravnem sijaju.

Ne bojte se razkriti podrobnosti

Idealno oblikovane ustnice, popolno črtalo oči, enakomerne obrvi ali barvita senčil so primeri, ko je smiselno uporabiti povečave, s katerimi se ponaša pametni telefon Huawei P40 Pro. Za te namene je idealna njegova kamera s 5-kratno optično povečavo, lahko pa greste še korak naprej in preizkusite največjo, kar 50-kratno povečavo. Kot nalašč za takrat, ko želite, da podrobnosti na vašem obrazu res izskočijo.

Vzemite si čas

Ljudje smo različni in imamo drugačno estetiko in drugačen pogled, kaj nam je všeč. Tradicionalno najboljši portreti nastanejo v studiu pod profesionalno osvetlitvijo, a tudi zunaj bomo morda presenečeni nad njegovo kakovostjo. Še posebej, če se fotografiranja lotite v t. i. zlati uri, prvi uri po sončnem vzhodu. Pametni telefoni družine Huawei P40 ponujajo različna tipala in nastavitve za fotografijo profesionalne kakovosti, ki pokrivajo vse pogoje fotografiranja in zato omogočajo življenjsko resnične fotografije in video posnetke.

Pomaga pa tudi umetna inteligenca

Izziv so tudi portreti, ko svetloba sveti na portretiranca od zadaj. Sedite ob oknu ali ste v parku, svetloba od zadaj lahko vedno uniči fotografije. Ključno je povečati svetilnost ob hkratni skrbi, da ozadje ni pretirano poudarjeno. Le malo pa vas ve, kako temu primerno ročno prilagoditi fotografske nastavitve. Da bi tudi vsi drugi lahko ustvarjali popolne fotografije v takšnih razmerah, je Huawei naprave družine P40 opremil z možnostmi optimizacije nastavitev, ki za dosego optimalnih rezultatov uporabljajo tehnologijo strojnega učenja. Umetna inteligenca namreč poskrbi, da je tudi v takšnih razmerah obraz pravilno osvetljen, poveča globino portreta in prepreči pretirano izstopanje ozadja.

So pa tudi primeri, ko želite fotografirati v slabših svetlobnih razmerah brez uporabe bliskavice, saj njena svetloba prav tako lahko uniči fotografijo. Kamera s širokim kotom premijskih pametnih telefonov družine Huawei P40 ima tipalo z neverjetno občutljivostjo na svetlobo, zato sega daleč prek tistega, kar je sposobno zaznati človeško oko. Svoje pa tudi v tem primeru naredijo algoritmu umetne inteligence, saj v primeru nočnih portretov poskrbijo za primerno osvetljen obraz. Tudi v nočnih razmerah vam zato uspe portret poln podrobnosti in živih barv.

Poleg modela srednjega razreda P40 lite v družino P40 sodijo še premijski modeli P40, P40 Pro in P40 Pro+. Odlikujejo se v zmogljivih procesorjih, poudarek na fotografski odličnosti in tudi tržnici AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.