YouTube z novo aplikacijo konkurira TikToku: Tu je YouTube Create

YouTube ali TikTok
YouTube ali TikTok Foto: on haulix

YouTube je izdal novo aplikacijo, imenovano YouTube Create, ki omogoča urejanje videa na telefonu, je podjetje objavilo prejšnji teden. Nova aplikacija bi lahko spodbudila več ljudi k ustvarjanju kratkih videoposnetkov, YouTubovega pogleda na videoposnetke v slogu TikToka. Na splošno je lažje narediti TikTok video kot pa YouTube video, kar je ključni razlog, zakaj je TikTok eksplodiral v priljubljenosti.

YouTube Create

Izdelava ločene aplikacije prav tako posnema TikTokovo strategijo izdaje ločene (in priljubljene) aplikacije CapCut, ki uporabnikom pomaga ustvarjati videoposnetke, ki jih lahko delijo na TikToku in drugih platformah.

»Aplikacija [YouTube Create] ponuja orodja za urejanje videoposnetkov, vključno z natančnim urejanjem in obrezovanjem, samodejnimi napisi, zmožnostmi govora in dostopom do knjižnice filtrov, učinkov, prehodov in brezplačne glasbe s tehnologijo ujemanja utripov, tako da lahko ustvarjalci ustvarijo svoj naslednji YouTube video brez zanašanja na zapleteno programsko opremo za urejanje,« je YouTube zapisal v objavi.

YouTube Create je aplikacija, ki konkurira TikToku
YouTube Create je aplikacija, ki konkurira TikToku Foto: on winbuzzer

Aplikacija v Sloveniji (še) ni na voljo

Aplikacijo YouTube Create bo mogoče brezplačno prenesti in na voljo v različici beta za Android na izbranih trgih, med katerimi (še) ni Slovenije. Izbrani trgi so ZDA, Združeno kraljestvo, Nemčija, Francija, Indonezija, Indija, Koreja in Singapur, je za The Verge povedala tiskovna predstavnica Kimberly Taylor. Taylor pravi, da namerava YouTube prihodnje leto aplikacijo prenesti v iOS.

YouTube napoveduje YouTube Create kot del niza novic iz dogodka Made on YouTube. Podjetje je razkrilo tudi nekaj novih funkcij, ki jih poganja umetna inteligenca, vključno z orodjem Dream Screen za izdelavo ozadij, ustvarjenih z umetno inteligenco, za kratke videoposnetke in predlagane teme videov, ki jih poganja umetna inteligenca.

NEW: YouTube Create App
VIRtheverge.com
Prejšnji članekRecept za slastno torto Pralipone
Naslednji članekOcena filma: Prvič po vsem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.