Za ChatGPT po novem naročnina

ai generated, chatgpt, chatbot
Foto: Franz26 on Pixabay

Vse več spletnih platform se spogleduje z naročnino. To so že uvedli YouTube, Facebook in X, skoraj zagotovo pa se nam naročnina obeta še na več platformah. Se bodo stvari spremenile tudi pri sistemu ChatGPT?

Prijave v ChatGPT Plus ustavljene

Prijave v ChatGPT Plus so bile začasno ustavljene, ker je povpraševanje preseglo zmogljivosti OpenAI, organizacije, ki stoji za modelom klepetalnega robota oziroma jezika.

ChatGPT Plus zagotavlja prednostni dostop do sistema ChatGPT in hitrejše odzivne čase za jezikovni model, ki ga poganja umetna inteligenca, kot tudi prednostni dostop do novih funkcij in izboljšav za približno 20 dolarjev na mesec. Ker pa so nove naročnine zdaj začasno ustavljene, uporabniki ne bodo mogli dobiti dostopa do plačljivega Chata.

Osnovni ChatGPT je še vedno na voljo brezplačno in ljudje se lahko še vedno prijavijo in ga uporabljajo, le premium nivo je v bistvu nedosegljiv za nove naročnike zaenkrat. To torej pomeni, da lahko še vedno uporabljaš ChatGPT, da dobiš odgovore na vsa vprašanja.

Preveri, kako lahko med študijem uporabljaš ChatGPT

Povečanje števila naročnikov na ChatGPT Plus je morda posledica nedavne konference razvijalcev OpenAI DevDay, ki je potekala 6. novembra. To je morda povzročilo, da se je množica razvijalcev, ki je dobila odmerek navdiha, odločila za prijavo na ChatGPT Plus.

»Naval uporabe po DevDay-u je presegel naše zmogljivosti in želimo zagotoviti, da bodo vsi imeli odlično izkušnjo,« je povedal Sam Altman, izvršni direktor OpenAI.

Druga stran te prekinitve naročnine bi torej lahko zagotovila boljšo splošno storitev, ko jo bo OpenAI dohitel.

Komentar: ChatGPTja ne izkoriščamo, kot bi ga morali

VIRtechradar.com
Prejšnji članekOcena filma: Govori z mano
Naslednji članekOcena filma: Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.