Sponzorirano
Abonma, Popolni tujci, Mnogo hrupa za nič, Življenje podeželskih plejbojev, Tri verzije življenja + ena predstava/dogodek po izbiri v naši produkciji samo za 35 evrov

Vlada končno dala soglasje: dijaki se bodo lahko vpisali v visokošolske zavode za naslednje študijsko leto

Vlada je včeraj zvečer končno dala soglasje za vpis dijakov v dodiplomske in enovite magistrske študije za prihodnje študijsko leto. Na voljo bo 18.520 vpisnih mest v 1. letnik za redni in izredni študij.

Od teh bo na voljo 16.155 mest za državjane Republike Slovenije in državljane članic EU ter 2.365 mest za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso del EU.

Po podatkih iz ministrstva za šolstvo bo v primerjavi z lanskoletnim razpisom na voljo 43 vpisnih mest več za redni študij, za izredni študij bo pa na voljo 154 vpisnih mest manj kot lani. Skupno število vpisnih mest bo tako v primerjavi z lanskim letom v študijskem letu 2021/22 manjše za 120 mest.

Novi študijski programi

Za prihodnje študijsko leto sta razpisana dva nova študijska programa, in sicer univerzitetni študijski program Vizualne umetnosti na Univerzi na Primorskem ter univerzitetni študijski program Dentalna medicina Univerze v Mariboru.oseba na poti do mature

Racionalizacija na Filozofski fakulteti in povečanje število vpisnih mest na nekaterih fakultetah

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani so se odločili, da bodo vsebinsko združili programe v manjše število z več smermi. Tako so na primer določene eno in dvopredmetne študijske programe združili v en program z uvedbo dveh smeri: enopredmetne in dvopredmetne.

Vlada je tudi povečala število vpisnih mest na obeh medicinskih fakultetah in na fakulteti za računalništvo in informatiko.

  • Na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani se je število vpisnih mest v 1. letnik rednega študija povečalo iz 165 na 205.
  • Na medicinski fakulteti Univerze v Mariboru se je število vpisnih mest v 1. letnik rednega študija povečalo iz 96 na 106.
  • Število vpisnih mest na Fakulteti za računalništvo in informatiko se je na visokošolskem programu povečalo za 20, prav tako tudi na univerzitetnem programu. Prav tako se je povečalo število vpisnih mest v prvi letnik magistrskega študija, in sicer iz 30 na 40.

 

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.