Poslovil se je Christopher Plummer

V 92. letu je umrl legendarni igralec Christopher Plummer, ki ga najbolj poznamo iz filma Moje pesmi, moje sanje. Tam je zaigral ob boku Julie Andrews kot vdovec George von Trapp, a njegova kariera se je raztezala vse od gledališča do velikega platna. Bil je tudi najstarejši dobitnik oskarja za stransko moško vlogo, ki ga je prejel za film Začetniki (Begginer) leta 2012.

V slovo legendi igralskega poklica

Christopher Plummer se je rodil v Torontu leta 1929. Bil je vnuk kanadskega premierja Jona Abotta, kar je ena od zanimivosti v njegovem življenju. Z osemnajstimi leti se je posvetil igri in najprej igral v gledališču, nato pa leta 1953 debitiral na Broadwayu. Pet let kasneje pa je zaigral v svojem prvem filmu Stage Struck, ki mu je sledila vrsta uspešnih let na velikem platnu.

Njegove najbolj znane vloge so v filmih Ves denar sveta, Poslednja postaja, Bitka za Anglijo, Čudoviti um, Dekle z zmajskim tatujem, Čudoviti u, Malcolm X, Waterloo, Aleksander, Nož v hrbet in še mnogih drugih. Veljal je za živo legendo filma in gledališča, zaigral pa je tudi v nekaterih serijah. Njegov zadnji film je še v produkciji in nosi naslov Heroes of the Golden Masks.

Leta 2012 je postal najstarejši dobitnik oskarja za stransko moško vlogo v filmu Začetniki, ki jo je pospremil z besedami: »Le dve leti si starejši od mene dragec. Kje si bil celo moje življenje?« Te je namenil prestižnemu kipcu, ki ga je prejel. Kljub mnogim nagradam, ki jih je prejel, pa je bila najbolj poznana njegova vloga v muzikalu Moje pesmi, moje sanje kjer je zaigral očeta sedmim otrokom. Kot George von Trapp se je usidral v srca oboževalcev in postal legenda.

Christopher Plummer, v vaše slovo pa besede iz omenjenega filma: »So long, farewell.«

Christopher Plummer
Christopher Plummer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV izdelavi je nova serija o Harryju Potterju
Naslednji članekVlada končno dala soglasje: dijaki se bodo lahko vpisali v visokošolske zavode za naslednje študijsko leto

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.