V izdelavi je nova serija o Harryju Potterju

Za vse navdušence Harryja Potterja bodo naslednja leta še toliko bolj sladka. Pri produkcijski hiši Warner Bros je v izdelavi serija Harry Potter. Izšla naj bi na HBO Max, ki v Sloveniji še ni dostopen, a novica o novem vstopu v čarovniški svet je fantastična. Kako točno bo videti nova serija, okoli česa se bo dogajala in ali bo prišla kmalu?

Harry Potter serija tako kmalu po filmih

Že deset let je minilo od zadnjega filma o mladem čarovniku in zdaj zeva velika luknja. Tudi Magične živali, ki so »predzgodba«, te praznine ne zapolnijo, saj preprosto niso tako dobri filmi. In v času, ko filme in serije dobivajo franšize Dune, Gospodar prstanov, Witcher, Senca in kost, Percy Jackson, Igra prestolov in Narnija, je potrebno biti konkurenčen. Točno to si želi tudi Warner Bros Studio, ker je zadnje čase o svetu čarovništva napisano več slabega kot dobrega.

Johnny Depp je bil odpuščen iz filmov Magična bitja, kjer igra Grindelwalda. Zaradi nasilnega razmerja, ki sta ga imela z ženo Amber Heard, je moral odstopiti od filmov oziroma je bil odpuščen (odvisno koga vprašaš). Istočasno pa je pod drobnogledom avtorica J. K. Rowling, ki s svojimi komentarji meša drek, če se izrazim bolj vulgarno. Prav zaradi tega, in slabe kvalitete zadnjega filma, je Warner Bros ukrepal. V izdelavi je serija Harry Potter.

Harry Potter
Se bodo vrnili priljubljeni junaki?

Kako bi bila videti nova serija?

  • Prva možnost je predelava filmov. Dvomim, da bi si WB upal renovirati originalno zgodbo z drugimi igralci. Vsak ne tako kmalu po zadnjem filmu.
  • Druga možnost je predelava knjige in igre Harry Potter in otrok prekletstva. 19 let po koncu zgodbe, so naši junaki starejši in zdaj oni svoje otroke pošiljajo na Bradavičarko. Albus Potter in njegov prijatelj potujeta v času in tako naprej, rajši preberi knjigo. Vsekakor je to možnost, saj so vsi trije (Radcliffe, Grint in Watson) izrazili željo, da bi se nekoč vrnili nazaj. Morda je še vseeno prekmalu.
  • Tretja možnost pa so popolnoma neznani liki in širjenje univerzuma. Ker smo že pri Rowlingovi videli, da se lahko v svetu Harryja vse sproti izmišljuješ, težav scenaristi ne bodo imeli.

Harry Potter kot franšiza je izjemno dobičkonosna

Franšiza Harry Potter je v knjižni obliki prodala več kot 500 milijonov knjig, kar jo uvršča na vodilna mesta. Osem filmov je prineslo skoraj 8 milijard dolarjev, kar jo uvršča na tretje mesto filmskih franšiz. Štirje zabaviščni parki po svetu, igre, oblačila, muzeji in še mnogo drugega uvršča Harryja Potterja v sam vrh vsega. Preprosto je to prevelika franšiza, da ne bi izkoristila potenciala.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZaenkrat objavljen le Razpis za vpis v višje strokovne šole
Naslednji članekPoslovil se je Christopher Plummer

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.