Johnny Depp iz nasilneža v žrtev razmerja

Bilo je leto 2016, ko je javnost izvedela grozeče stvari o enem najbolj priljubljenih filmskih igralcev. Johnny Depp naj bi tepel in se drugače nasilno vedel do takrat že svoje bivše žene Amber Heard. Razen že podpisane pogodbe za filme Fantastična bitja, so ga odpisali od čisto vseh projektov. Zapadel je še globlje v alkohol in droge in za nekaj časa popolnoma izginil z vseh radarjev. Svet ni mogel verjeti, kaj se dogaja z Johnnyem. Zdaj je leto 2020 in zgodba je naredila zanimiv zasuk. Amber Heard bo verjetno za zaprtimi vrati sodišča obtožena nasilja in pretepanja svojega moža. Daleč od podobne obsodbe pa ni niti njen bivši mož.

Johnny kot seks simbol

Že več desetletij je Johnny Depp zaril puščice v srca vseh žensk na tem svetu. Nasmeh, obraz, lasje in tatuji. Temu dodajmo še ščepec uporništva in poveljeval je filmskemu platnu. Vloge Jacka Sparrowa, Edwarda Škarjerokega, Sweeneya Todda, Johna Dillingerja in drugih so kazale legendo v nastajanju. Kljub statusu pa je bil dolgo v razmerju z Vanesso Paradis. Z njo ima tudi hčerko in sina. Potem pa je leta 2012 sledil konec razmerja, ki je delovalo kot večno. Naslednje leto pa se je pojavil najverjetnejši razlog. Mlada Amber Heard, ki jo je spoznal na snemanju filma. Ne tako velik podpornik poroke se je z njo poročil. Lahko rečemo, da ni bil več isti. Vsaj ne v javnosti.

Johnny Depp
Mladi Johnny Depp

Prekrasna Amber Heard?

Leto 2008 je bilo leto, ko je takrat 22-letna Amber uživala v uspehih prvih filmov. Pinneapple Express, Zombieland in nato Divja vožnja, ki je pokazala, da punca zna igrati. Bila je talentirana lepotica, ki je bila vredna blišča in slave. Vseeno pa je do leta 2012 ni poznalo veliko ljudi. To se je spremenilo, ko je začela hoditi in se poročila z Johnny Deppom. Ukradla je velikega lomilca src in postala močno osovražena. Do tistega trenutka popolnoma nezasluženo. Nato je postala velika žrtev, saj je padla v roke pošasti, ki smo jo do takrat videli kot legendo. Prišla je vloga v filmu Aquaman in njeno življenje se je ponovno začelo obračati na bolje. Dokler niso bili predloženi dokazi o laganju in prikrivanju. Zdaj pa je ob boku svojemu bivšemu možu.

Amber Heard
Amber Heard

Amber in Johnny

Njuna ljubezen je bila kot vžigalica. Vzplamtela je izjemno hitro in te tudi hitro opekla. Med snemanjem Piratov s Karibov (Mrtveci ne pripovedujejo zgodb) si je v prepiru z Amber poškodoval roko in prst na roki. Nekaj mesexev kasneje sta se med prepirom obmetavala s steklenicami in razbijala steklo. Tu naj bi izgubil konico prsta ter z odrezano konico na steno napisal Billy Bob + Lahka Amber. Amber naj bi ga namreč prevarala z igralcem Billyjem Bobom Thorntonom.

Ločitev je prišla 15 mesecev po poroki, leta 2016. Amber je prav tako vložila prepoved približevanja zoper Deppa, saj naj bi jo pretepal. V ločitveni poravnavi naj bi se pogodila za približno 7 milijonov dolarjev.

Amber in Johnny
Amber in Johnny

Skoraj dvoletna tišina

Do konca leta 2018 se o paru ni slišalo nič. Slišalo se je le o vlogah, ki jih dobiva Amber in vlogah, ki jih je Johnny izgubil. Za časopis Washington Post je objavila članek z naslovom »Spregovorila sem proti spolnemu nasilju«. Čeprav bivšega moža ne omenja z imenom, je javnost vedela, o kom gre beseda. Te govorice so se potrdile, ko so Johnny in njegovi odvetniki vložili 50 milijonsko tožbo proti Amber. Vse napisano naj bi bila laž in, da naj bi bilo dejansko stanje obrnjeno. V razmerju naj bi bila Amber tista, ki je bila nasilna in ga pretepala.

Lanskega aprila so njegovi odvetniki tako sodnikom predložili dokaze, ki so kazali v njegovo dobro. Johnny kljub temu ni tajil, da je čisto nedolžen, saj ni bil. Vseeno pa ni bil kriv v taki meri kot njegova bivša žena. Video posnetki, sporočila in fotografije so bili predloženi sodniku. Med drugim tudi to, da je v času prvega sojenja imela na obrazu porisane modrice. To je potrdila tudi njena stilistka, ki je spregovorila nekaj tednov nazaj. Zadnji dokazi so bili predloženi na začetku tega leta, a se bo zaradi nastale situacije obravnava nadaljevala avgusta.

Nasilje ne reši ničesar

Krivec bo morda znan že letos, a dejstvo je, da novi dokazi veliko bolj kažejo v prid Deppu kot Heardovi. Amber Heard je bila pred leti eden glavnih obrazov gibanja #metoo, ki je zdaj dobilo velik udarec. Zaradi prikrivanja dokazov in laganja pred sodiščem je Amber na zelo tankem ledu. Čeprav slava ne govori sama po sebi, je podpora Johnnyu v (groznem) Hollywoodu prevelika. Veliko večja, kot je bila pred leti, ko je izgubil vse vloge, čeprav ni bilo nič dokazano. Se bo zdaj zgodilo isto in bo Amber izgubila vlogo v franšizi Aquaman? Bomo videli avgusta oziroma nekoliko kasneje.

Amber Heard

Vsekakor je to razmerje klasičen primer čustveno nasilnega razmerja, kjer sta kriva oba. Čeprav večina dokazov zdaj kaže proti Amber Heard, je Johnny Depp prav tako nasilnež in nekdo, ki rad pogleda v kozarec. Primer bi lahko dobil enake razsežnosti kot sodni proces proti Harveyu Weinsteinu, a malo drugače. Tam javnost ni imela izbire strani, saj je bila na eni strani pošast, na drugi strani pa resnica. Zdaj pa si nasproti stojita moška in ženska »pošast«. V kolikor se proces izvije, je pomembno to, da ljudje po svetu vidijo, da nasilje ni nikoli možnost. Imejmo se radi in do takih situacij ne bo prišlo. Preprosto. Kakorkoli pa se izide, naj Disney nov film Pirati s Karibov izpelje z Johnnyjem Deppom in ne brez njega. Savvy?

Johnny Depp

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDržave z boljšim zdravstvenim sistemom se učinkoviteje spopadajo s koronavirusom
Naslednji članekSi z izboljšanim imunskim sistemom res varen pred covidom-19?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.