Kakšen je izredni študij na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani?

In the Classroom Multi Ethnic Students Listening to a Lecturer and Writing in Notebooks. Smart Young People Study at the College.
Foto: gorodenkoff iz iStock

V tokratni avdio oddaji sva se z Žigom pogovarjala o njegovi študijski izkušnji. Študira izredno in je vpisan v dvopredmetni študij zgodovine in sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. To sicer ni bila njegova prva izbira, a pravi, da je sedaj tam, kjer si je vedno želel biti.

Najtežji izpit in zapiski

Žiga pravi, da so mu vsi ustni izpiti težki, tako da se ne more odločiti za točno določen predmet. Izpostavil pa je, da je vsaj osnovno predznanje nemščine več kot dobrodošlo. Žiga svetuje, da za učenje nikar ne prebiraš zapisov na Wikipediji. Raje se uči iz lastnih zapiskov, knjig in drugega gradiva, ki ti ga priskrbijo profesorji, tutorji ali pa študentje višjih letnikov.

Izreden študij

Pohvalil celotno fakulteto in povedal, da se dá marsikaj dogovoriti, če si resen in veš česa si želiš. Šolnina za en letnik sicer stane okoli 3.000 €, a Žiga je v pogovoru pojasnil tudi, komu in zakaj se pravzaprav splača iti na izredni študij!

Katera je njegova sanjska služba?

Žiga o takšni službi sanja že od konca osnovne šole. Njegovo osnovno vodilo za službo pa je, da raje opravlja delo, ki ga veseli, tudi če je manj plačano kot kakšno drugo.

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članek»Halo, tukaj slovenski Mediteran!« – kako tujci po svetu spoznavajo naš jezik in kulturo?
Naslednji članekEkološko med pandemijo
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.