O študiju francistike in zgodovine na FF UL

In the Classroom Multi Ethnic Students Listening to a Lecturer and Writing in Notebooks. Smart Young People Study at the College.
Foto: gorodenkoff iz iStock

Lara Oštrbenk je novinarka našega portala in študentka francistike in zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Svojo študijsko smer naravnost obožuje in je popolnoma prepričana, da si je zase izbrala primeren študij. Zaupala nam je svojo izkušnjo s študijskim življenjem.

Zakaj si je izbrala ta študij?

Lara si je sama izbrala študij francistike in zgodovine, saj ju oba predmeta že dolgo zanimata. Pri tem ni niti pomislila na kak drug študij, saj je bila trdno prepričana, da je to prava odločitev zanjo.

Najtežji izpiti

Zaupala nam je, kateri izpiti so najtežji in z nami delila anekdoto, ki se ji je zgodila pri enem izmed njih. Tako kot pri vsaki študijski smeri je seveda tudi pri tej nekaj izpitov, ki veljajo za precej težke.

Tutorji pomagajo, vendar le do neke mere

Sama ni imela dobre izkušnje s svojo tutorko, zato se sama v isti vlogi skuša še toliko bolj izkazati. Kot tutorka pa ne daje potuhe, saj verjame v to, da si morajo študenti zapiske zaslužiti in jim nič ne pomaga, če jim stvari kar podariš.

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPripomoček, ki vam odpre vrata do milijonov aplikacij
Naslednji članekPrihajajoči vikend: atletsko državno prvenstvo v Celju

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.