Špancem je maska nova normalnost

closeup of a caucasian doctor man holding a world globe with a protective mask with the word coronavirus written in it
Foto: nito100 iz iStock

Tokratni gost podkasta je Matej Galič, študent prava na fakulteti v Mariboru. Slabo leto študija je opravil tudi na tujem – na Kanarskih otokih. Po zaključku izmenjave se je za kratek čas vrnil v Slovenijo in prav zaradi Covid-19 ostal malce dlje kot je to sprva načrtoval. Namesto aprila je oktobra naposled le odšel na pripravništvo na veleposlaništvo v Madrid. Pogovarjala sva se tako o trenutni situaciji s Covid-19 v Španiji, njegovem osebnem doživljanju epidemije in o študiju na Gran Canarii. Študijsko izkušnjo polno sonca, obale in tapasov prihranimo do naslednjič, tokrat pa o: Covid-19 seveda.

Če bi bil v prvem valu zaprt v Madridu, bi trpel kot …

Prvi val in začetek epidemije je Matej preživel na domačih tleh. V podkastu poudaril, da se je predvsem takrat začel zavedati, kako zelo zelena dežela je Slovenija. Pravi, da mu je slovenska obala v tistem času dala voljo in moč, da je začetek tega nadvse čudnega leta preživel kolikor toliko normalno.

Španci maske nosijo brez problema

Pravi, da Španci z nošnjo mask že od začetka nimajo problema in da so jih brez večjih nestrinjanj hitro vzeli za del vsakdana. Španci v primerjavi s Slovenci precej bolj odprti in družabni, veliko se dotikajo in poljubljajo. To je bil najbrž eden izmed poglavitnih razlogov za slabo epidemiološko stanje Španije v prvem valu. Matej je povedal, da sedaj v Madridu lahko normalno obiskuje tudi fitnes in da je vse, razen nenehne nošnje mask vsepovsod, precej normalno. Najverjetneje tudi zaradi slabih izidov v prvem valu epidemije.

Več pozornosti bi moralo biti na pomirjanju ljudi

Ob mojih malce provokativnih in s politiko posutih vprašanjih se Matej ni pustil zmesti. Poudaril je le, da se mu zdijo nekateri ukrepi pri nas v primerjavi z drugimi državami morda res malce prehudi in da bi si vodstvo države v tem času moralo še posebej prizadevati za pomirjanje ljudi, ne pa poglabljanje večne razprtije o levih in desnih.

Ubežal nilskemu konju

V pogovoru mi je zaupal tudi to, da se je v prvem valu epidemije znašel v podobnih težavah kot marsikdo med nami. Številke na tehtnici so naraščale, a ukrepal je še pravi čas. Če te zanima, kako se je spopadel s prvim valom epidemije in ohranil zdravo pamet, je čas, da pritisneš gumb play!

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekDinamično prilagajanje dušenja hrupa različnim primerom rabe
Naslednji članekEmonika – Potniški center Ljubljana končno dobil datum začetka gradnje
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.