­čÄž ┼ápancem je maska nova normalnost

Špancem je maska nova normalnost
Špancem je maska nova normalnost

Tokratni gost podkasta je Matej Gali─Ź, ┼ítudent prava na fakulteti v Mariboru. Slabo leto ┼ítudija je opravil tudi na tujem – na Kanarskih otokih. Po zaklju─Źku izmenjave se je za kratek ─Źas vrnil v Slovenijo in prav zaradi Covid-19 ostal malce dlje kot je to sprva na─Źrtoval. Namesto aprila je oktobra naposled le od┼íel na pripravni┼ítvo na veleposlani┼ítvo v Madrid. Pogovarjala sva se tako o trenutni situaciji s Covid-19 v ┼ápaniji, njegovem osebnem do┼żivljanju epidemije in o ┼ítudiju na Gran Canarii. ┼átudijsko izku┼ínjo polno sonca, obale in tapasov prihranimo do naslednji─Ź, tokrat pa o: Covid-19 seveda.

─îe bi bil v prvem valu zaprt v Madridu, bi trpel kot….

Prvi val in za─Źetek epidemije je Matej pre┼żivel na doma─Źih tleh. V podkastu poudaril, da se je predvsem takrat za─Źel zavedati, kako zelo zelena de┼żela je Slovenija. Pravi, da mu je slovenska obala v tistem ─Źasu dala voljo in mo─Ź, da je za─Źetek tega nadvse ─Źudnega leta pre┼żivel kolikor toliko normalno.

Španci maske nosijo brez problema

Pravi, da ┼ápanci z no┼ínjo mask ┼że od za─Źetka nimajo problema in da so jih brez ve─Źjih nestrinjanj hitro vzeli za del vsakdana. ┼ápanci v primerjavi s Slovenci precej bolj odprti in dru┼żabni, veliko se dotikajo in poljubljajo. To je bil najbr┼ż eden izmed poglavitnih razlogov za slabo epidemiolo┼íko stanje ┼ápanije v prvem valu. Matej je povedal, da sedaj v Madridu lahko normalno obiskuje tudi fitnes in da je vse, razen nenehne no┼ínje mask vsepovsod, precej normalno. Najverjetneje tudi zaradi slabih izidov v prvem valu epidemije.

Ve─Ź pozornosti bi moralo biti na pomirjanju ljudi

Ob mojih malce provokativnih in s politiko posutih vpra┼íanjih se Matej ni pustil zmesti. Poudaril je le, da se mu zdijo nekateri ukrepi pri nas v primerjavi z drugimi dr┼żavami morda res malce prehudi in da bi si vodstvo dr┼żave v tem ─Źasu moralo ┼íe posebej prizadevati za pomirjanje ljudi, ne pa poglabljanje ve─Źne razprtije o levih in desnih.

Ube┼żal nilskemu konju

V pogovoru mi je zaupal tudi to, da se je v prvem valu epidemije zna┼íel v podobnih te┼żavah kot marsikdo med nami. ┼átevilke na tehnici so nara┼í─Źale, a ukrepal je ┼íe pravi ─Źas. ─îe te zanima, kako se je spopadel s prvim valom epidemije in ohranil zdravo pamet, je ─Źas, da pritisne┼í gumb play!

­čÄž Prijetno poslu┼íanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, ┼żelje in ideje za bodo─Źe avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali ┼żelje po sodelovanju v na┼íih avdio oddajah lahko posreduje┼í tudi na: marketing@nevtron.eu.

Marketing
+ objave

E: marketing [afna] nevtron.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manj┼íanje ne┼żelenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.