­čÄž ┼átudijska izmenjava pod palmami

Študijska izmenjava pod palmami
Študijska izmenjava pod palmami

─îeprav so trenutni ─Źasi vse prej kot naklonjeni potovanjem, nam je dovoljeno sanjati. Morda pa v tem podkastu dobi┼í super idejo za naslednje ┼ítudijsko leto!

Erasmus: nepozabna ┼żivljenjska izku┼ínja

┼átudij pod palmami – sanje marsikaterega ┼ítudenta iz severnej┼íih predelov planeta. Tak je bil tudi moj plan, a me je na ┼ítudijski izmenjavi na Portugalskem, kjer gretja v stanovanjih po ve─Źini ni, precej nazeblo. Vendar ┼íe vedno ena izmed mojih najbolj┼íih ┼żivljenjskih izku┼íenj! Tako pravi tudi Matej Gali─Ź, ┼ítudent tik pred zaklju─Źkom magistrskega ┼ítudija prava na Mariborski univerzi. Z njim sem se pogovarjala ┼że v prej┼ínji epizodi. Takrat sva govorila o ┼żivljenju v Madridu v koraku s koronavirusom in Matejevi izku┼ínji z do┼żivljanjem ukrepov v Sloveniji in ┼ápaniji. Tokrat pa o njegovi ┼ítudijski izku┼ínji na Kanarskih otokih (Gran Canaria), za katero mi je ┼że v uvodu povedal, da je bilo to eno izmed njegovih najlep┼íih ┼żivljenjskih obdobij.

┼Żelja po u─Źenju o ┼żivljenju

Pravi, da so ga od vedno imeli za maminega sin─Źka in zato so bili njegovi prijatelji ob najavi, da si ┼żeli iti na izmenjavo v tujino, precej presene─Źni. Kako se je lotil raziskovanja in kako se je odvijal njegov ─Źas do odhoda? Kaj vse je moral urediti in se nau─Źiti pred odhodom? Med drugim je povedal, da se je pred odhodom lotil u─Źenja ┼ípan┼í─Źine zelo resno.

Ne zanima jih kaj si, kdo si

Pravi da so ┼ápanci v primerjavi s Slovenci nasplo┼íno bolj odprti, a to mu je ustrezalo. Blizu mu je njihova spro┼í─Źenost, sieste, tapasi… Kako se je ujel z njihovo kulinariko in kaj vse od hrane dostopne v Sloveniji, je tam najbolj pogre┼íal?

Najve─Źji minusi?

Kljub Matejevi nadvse pozitivni ┼ítudijski izku┼ínji se je na┼ílo tudi nekaj minusov. Omenil je, da so droge bolj dostopne, kar ga je zmotilo. Najbolj pa ga je zmotila situacija z vodo…ve─Ź v podkastu! ­čśë

V kampus ali stanovanje?

Matej je podrobneje opisal tudi stro┼íke bivanja na na─Źin, kot si ga je izbral. Kako pa druga─Źe ve┼í, ali ti bo ustrezalo ┼żivljenje v kampusu ali stanovanju? Nekaj namigov gotovo najde┼í v podkastu!

­čÄž Prijetno poslu┼íanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, ┼żelje in ideje za bodo─Źe avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali ┼żelje po sodelovanju v na┼íih avdio oddajah lahko posreduje┼í tudi na: marketing@nevtron.eu.

 

 

Marketing
+ objave

E: marketing [afna] nevtron.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manj┼íanje ne┼żelenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.