Študijska izmenjava pod palmami

Successful laughing female student showing thumb up with friends in background in front of university building outdoor in summer in city
Foto: DMEPhotography iz iStock

Čeprav so trenutni časi vse prej kot naklonjeni potovanjem, nam je dovoljeno sanjati. Morda pa v tem podkastu dobiš super idejo za naslednje študijsko leto!

Erasmus: nepozabna življenjska izkušnja

Študij pod palmami – sanje marsikaterega študenta iz severnejših predelov planeta. Tak je bil tudi moj plan, a me je na študijski izmenjavi na Portugalskem, kjer gretja v stanovanjih po večini ni, precej nazeblo. Vendar še vedno ena izmed mojih najboljših življenjskih izkušenj! Tako pravi tudi Matej Galič, študent tik pred zaključkom magistrskega študija prava na Mariborski univerzi. Z njim sem se pogovarjala že v prejšnji epizodi. Takrat sva govorila o življenju v Madridu v koraku s koronavirusom in Matejevi izkušnji z doživljanjem ukrepov v Sloveniji in Španiji. Tokrat pa o njegovi študijski izkušnji na Kanarskih otokih (Gran Canaria), za katero mi je že v uvodu povedal, da je bilo to eno izmed njegovih najlepših življenjskih obdobij.

Želja po učenju o življenju

Pravi, da so ga od vedno imeli za maminega sinčka in zato so bili njegovi prijatelji ob najavi, da si želi iti na izmenjavo v tujino, precej presenečeni. Kako se je lotil raziskovanja in kako se je odvijal njegov čas do odhoda? Kaj vse je moral urediti in se naučiti pred odhodom? Med drugim je povedal, da se je pred odhodom lotil učenja španščine zelo resno.

Ne zanima jih kaj si, kdo si

Pravi da so Španci v primerjavi s Slovenci na splošno bolj odprti, a to mu je ustrezalo. Blizu mu je njihova sproščenost, sieste, tapasi… Kako se je ujel z njihovo kulinariko in kaj vse od hrane dostopne v Sloveniji, je tam najbolj pogrešal?

Največji minusi?

Kljub Matejevi nadvse pozitivni študijski izkušnji se je našlo tudi nekaj minusov. Omenil je, da so droge bolj dostopne, kar ga je zmotilo. Najbolj pa ga je zmotila situacija z vodo…več v podkastu! 😉

V kampus ali stanovanje?

Matej je podrobneje opisal tudi stroške bivanja na način, kot si ga je izbral. Kako pa drugače veš, ali ti bo ustrezalo življenje v kampusu ali stanovanju? Nekaj namigov gotovo najdeš v podkastu!

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

 

 

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekZaradi varnostnih razlogov resetirali 350.000 gesel
Naslednji članekKako bodo božič praznovali po Evropi
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.