Gaja Ribič – o zgodnjem starševstvu in bulimiji

Gaja Ribič

V tokratni epizodi podcasta je z mano klepetala mlada mamica dveh otrok in študentka zdravstvene nege – Gaja Ribič. Večini je najbolj znana prav po tem, ker na svojem družbenem omrežju deli trenutke iz svojega vsakdanjega življenja. Tiste najlepše, iskrene in tudi tiste, ki so včasih nekoliko naporni. V pogovoru sva govorili o zgodnjem starševstvu, usklajevanju tega z ostalimi obveznostmi ter o bulimiji, s katero se je Gaja spopadala.

Zgodnje starševstvo

Gaja z otrokomV pogovoru nam je Gaja najprej zaupala, kaj vse je s seboj prineslo to, da je pri devetnajstih letih zanosila. Koliko poguma je bilo potrebnega in kaj je njej takrat najbolj pomagalo. Povedala nam je, kaj so največje prednosti zgodnjega starševstva in tudi kaj je tisto, za kar včasih potrebujemo malo več poguma in volje.

V vsem tem času ni obupala nad faksom. Drži se znanega reka »Vse se da, če se hoče«. Z njim namreč pravi, da ji gre lažje. Trenutno zaključuje študij zdravstvene nege. Kako ji gre vzporedno usklajevanje družinskega življenja in študija, nam je pojasnila v pogovoru.

V času prve nosečnosti je Gaja začela tudi s pisanjem bloga. Menila je namreč, da bi njena zgodba o zgodnji nosečnosti lahko bila marsikomu zanimiva. Poleg družine in študija se Gaja ukvarja z različnimi promocijami na njenem Instagram profilu.

Izkušnje z bulimijo

Gaja Ribič pozimiDanes je pogumna in verjame v dobro, vendar je v zgodnji mladosti morala skozi težko obdobje. Borila se je z bulimijo in sedaj ji ni težko govoriti o tem. V pogovoru je opisala, kakšna je bila njena zgodba, kaj je preživela na poti zdravljenja in kaj je bilo tisto, kar ji je najbolj pomagalo.

Vabim te, da prisluhneš najinemu pogovoru. Veliko je namreč zgodb, o katerih se premalo govori, vendar to še ne pomeni, da jih ni. Gaja je ob koncu pogovora poudarila nekaj ključnih stvari, ki so ji pomagale. Prisluhni, mogoče pomagajo tudi tebi.

Gaji lahko slediš na Instagram profilu gajaribic in You Tube kanalu gajcyyr97.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.