Gre se za nas študente! Andrej Pirjevec – nov predsednik ŠOS-a

Group of students walking and talking in university campus. Young people walking outdoors in high school campus.
Foto: jacoblund iz iStock

V današnjo epizodo podcasta sem povabila novega predsednika ŠOS, mladega Koprčana Andreja Pirjevca.

Andrej obiskuje prvo stopnjo mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Nov naziv, naziv predsednika Študentske organizacije Slovenije pa je prejel prejšnji teden 18. februarja.

V vrstah ŠOS ni nov, saj je do sedaj vodil Odbor za ob študijske in interesne dejavnosti, zato dosedanje delovanje študentske organizacije dobro pozna. V želji po spremembah in zavzemanju boljšega delovanja ŠOS je samozavestno predstavil svoje izboljšave, za katere se bodo v prihodnje v korist vseh študentov borili.

V pogovoru je podrobneje predstavil bistvene probleme, s katerimi se večina študentov srečuje.

Govorila sva o velikem izpadu dohodka mnogih študentov zaradi situacije s covidom, o študentskih nastanitvah, tako v domovih, kot tudi tistih pri zasebnikih, o državni štipendiji, prevozih, prehrani in o velikem izpadu znanja.

Poudaril je, da se bodo zavzemali za vse študente in njihove pravice. Prav tako se zaveda in obenem poudarja škodo nastalo zaradi študija na daljavo. Mnogim je namreč onemogočena uporaba zadovoljive IKT.

Andrej poziva vse študente, da se borijo za svoje pravice, znanje in izobrazbo. Z eno besedo za svojo prihodnost!

Kljub vsemu pa ostaja optimističen in si tako kot večina študentov želi, da bi se čim prej vrnili nazaj k normalnemu študiju. Poleg učenja je nadvse pomemben tudi čas, ki ga v študentskih letih preživimo s sošolci in prijatelji.

? Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.