Jan Robin – najbolj priljubljen slovenski botanik

Jan Robin med svojimi rastlinami

V današnjem podcastu je moj gost najbolj priljubljen slovenski botanik po srcu – Jan Robin, ki pa je na Instagramu veliki večini bolj poznan pod imenom @botanistbyheart.

Jan, ki po izobrazbi ni botanik pač pa kemik, v svoji domači »džungli« živi svoje sanje. Rastline mu pomenijo izredno prijeten hobi in veliko sprostitev. Meni namreč, da čas, preživet z rastlinami in zemljo, vzpostavlja posebno vez, če ne kar kemijo.

Jan med svojimi rožami

Hobi, ki osvaja svet

Izredno vesel je, ker to postaja hobi, ki osvaja svet, prav tako pa tudi Slovenijo in vedno več mladih. S svojimi Instagram sledilci, ki jih je že več kot 58 tisoč, rad deli svojo strast do rastlin in vse nasvete, ki spadajo zraven. Pravi, da pri njem prevladujejo sobne rastline in bonsaji, vedno bolj pa postaja živa tudi njegova terasa.

Jan na svoji terasi z rožicami

Ali rastline veliko povedo o človeku?

»Povej mi, katere rastline imaš in povem ti, kdo si,« pravi Jan. Zavedati se moramo, da rastline zahtevajo ogromno znanja, časa, energije in tudi prostora. Zato je zelo pomembno, da se zanje odločimo na podlagi vsega tega.

Jan mi je v podcastu med drugim zaupal, koliko rastlin šteje njegova »džungla«, katera je njegova najljubša in od kod vse te rastline sploh dobi.

Z nami je podelil tudi ogromno nasvetov in pravil, ki bi jih moral vedeti vsakdo, ki ima doma vsaj eno lončnico, ter katere so tiste napake, ki jih najpogosteje počnemo pri skrbi za svoje rastline.

Jan na postelji obkrožen z rožami

Tudi tebe zanima, katere rastline ne bi nikoli smele rasti skupaj in zakaj se nekaterim ljudem posuši vsaka roža, ki jo kupijo ali prejmejo v dar? Prisluhni pogovoru, saj v njem najdeš odgovore tudi na ta vprašanja.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.