Kolektiv 22 – kjer se praži najboljša kava

kava kolektiv 22

Je lahko še kaj lepšega od tega, da zjutraj iz kuhinje zadiši po sveže skuhani kavi? Ja, je. To, da jo skuha prava oseba. Toliko boljši občutek pa je, če jo z nami še spije.

Današnja epizoda podcasta je za vse ljubitelje kave! Velika verjetnost pa je, da jo boste po današnjem pogovoru vzljubili tudi tisti, ki vam ni najbolj pri srcu.

Z gostjo Polono, ki je s svojim bratom ustanovila pražarno Kolektiv 22, sva se pogovarjali o tem nadvse priljubljenem napitku.

Kolektiv 22 je pražarna kave, ki prihaja izpod gore Stol. Gre za majhno družinsko pražarno, katere glavni cilj je ponuditi izvrstno kavo z lokalno tradicijo.

Zakaj »Kolektiv 22«?

Polona nam je povedala, da je leta 1922 rojena njuna stara mama, ki še danes pravi, da jo pri 99-ih letih drži pokonci prav kava – od tu torej številka 22. Kolektiv pa sestavlja prav vsak, ki njihovo kavo obožuje in je tako del skupnosti.

V pogovoru nam je Polona opisala, kako njihova pražarna izgleda in kakšen je celoten postopek priprave kave. Razložila je razliko med svetlo in temno praženo kavo ter zakaj je prav 100 % arabica tista, ki jo najraje praži.

Na njihovi spletni strani lahko najdeš ogromno različnih vrst kave, ponujajo pa tudi mesečno naročnino nanjo.

Poleg tega je Polona poudarila, kako zelo je v današnjih časih pomemben videz in vsebina družbenih omrežij. Prav Instagram je namreč tisti, prek katerega je Kolektiv 22 postal bolj poznan.

Za uspešno zgodbo namreč vedno stoji veliko vloženega truda, ljubezni in volje. Če pa jo kdaj malce zmanjka, je skodelica dobre kave vedno rešitev.

Polona je za konec z nami delila tudi to, kaj njej pomeni kava in katera je tista, ki si jo najraje privošči.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.