Redkobesedno – poezija, ki polni srca

beseda

V današnjem podcastu sem gostila prav posebnega gosta, ki je bolj kot Gal Billa znan po okrajšavi – gb, ki jo uporablja na svojem Instagram profilu Redkobesedno.

Gal je fant, ki rad počne veliko stvari. Rad bere, občasno kuha, obožuje tenis in študira psihoterapijo. Poleg vsega naštetega pa mu je najljubše pisanje poezije.

S profilom Redkobesedno je začel čisto naključno in brez kakršnih koli pričakovanj. A iskrenost in pristnost sta se mu kmalu obrestovali – profil šteje več kot 23 tisoč sledilcev, zanimivo pa je to, da niti enemu ne sledi nazaj.

V pogovoru nam je zaupal, zakaj je izbral ime »Redkobesedno«. Njegov način pisanja je namreč res kratek, a z njim zajame bistvo. S svojimi objavami in opisi pod njimi ljudem daje upanje, voljo, smisel, ljubezen in še veliko več.

Pravi, da je neizmerno hvaležen vsakemu, ki deli ali uporabi njegov zapis. Prav vsakemu se namreč tudi osebno zahvali. O tem kaj več v pogovoru.

Prva knjiga »Prostor«

Po zelo uspešnih odzivih na zapise na njegovem Instagram profilu je Gal prejel ogromno vprašanj, zakaj še ni napisal knjige. Torej je bil to njegov naslednji projekt – napisati knjigo. Že od svojega šestega leta dalje je bil namreč prepričan v to, da bo vsaj enkrat v življenju napisal knjigo.

Knjiga »Prostor« je bila v hipu razprodana. Zanj pa je bil pomemben korak v življenju, ki mu je dal dodatno motivacijo in zagon.

Sam pravi, da je knjiga »Prostor«:

prostor.

kjer ljubezen ne zbledi

je vsak nasmeh resničen

& vsi ljudje ostanejo.

ter (hkrati) prostor.

v katerem spozna(va)mo

kako prekleto glasna

je lahko tišina.

 

Kaj vse Galu pomeni profil Redkobesedno in kako je knjiga sploh nastajala, do podrobnosti natančno izveš v podcastu. Zaupal nam je tudi, kakšni so njegovi načrti za prihodnost in kaj je tisto, kar nas mora v življenju gnati naprej.

Obiščeš ga lahko na njegovi spletni strani redkobesedno.si.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.