Ljubljana ima e-talent s štajerskim zmagovalcem

JSKD OI Ljubljana je v sodelovanju z ZKD Ljubljana v aprilu organizirala tekmovanje za plesne, dramske in glasbene ljubiteljske ustvarjalce ali performerje. Ljubljana ima e-talent je zaradi epidemioloških razmer potekal kar na spletu, strokovno komisijo pa so sestavljali Maja Keuc, Boštjan Gorenc – Pižama in Maja Geršak. Sodelovali so lahko vsi s stalnim ali začasnim prebivališčem v Ljubljani.

Finale je potekal 25. aprila, in sicer v živo preko spleta. Zmagal je Dominik Petko, študent biologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, ki se že dolga leta ukvarja z glasbo. Pred začetkom študija je obiskoval Konservatorij za glasbo in balet Maribor, kjer je igral klavir, poleg tega je dve leti hodil na jazz petje. Zmagal je z avtorsko skladbo Hiding Place, za katero je sam napisal besedilo in glasbo, posnel spremljavo in bekvokale ter jo sproduciral.

Dominik nasmejan, v ozadju so vidni drugi ljudje

Dominik se je na tekmovanje prijavil v šali, menil je namreč, da nima česa izgubiti. Zato je bil nad zmago še toliko bolj presenečen in hvaležen, da je pravzaprav ostal brez besed. Sodniki so ga vsi zelo pohvalili in dejali, da se jih je skladba tako dotaknila, da se jim je kar naježila koža.

Celotno oddajo si lahko ogledaš spodaj, Dominiku pa lahko slediš na njegovem IG profilu in Youtube kanalu. Ekipa Študent mu čestita za njegovo zmago in želi veliko uspehov na njegovi glasbeni poti.

Ljubljana ima (e-)talent 2021

Urednica revije Študent

Prejšnji članekRedkobesedno – poezija, ki polni srca
Naslednji članekŠkisova se vrača?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.