Si za dozo ljubezni? Na valentinovo uživaj v lepših in kvalitetnejših odnosih!

Light mousse cakes for Valentines Day garnished with rose petals
Foto: VeselovaElena iz iStock

Valentinovo je tako rekoč pred vrati. Ta čudoviti praznik zaljubljencev, ki ga praznujemo 14. februarja, letos na nedeljo, v nas obudi marsikatere občutke in misli. V tem času se morda začnemo večkrat zavestno spraševati, s kom sploh smo v zvezi oziroma koga in kaj si pravzaprav želimo.

In ker pot do tja velikokrat ni tako preprosta, kot si jo predstavljamo na prvi pogled, sem danes v goste povabila dva strokovnjaka s področja partnerskih odnosov.

Z mano sta o vseh izzivih in čudovitih izkušnjah, ki jih odnosi prinašajo govorila mag. Andrej Trampuž, univ. dipl. psih., klinični Imago terapevt in logoterapevt ter Maja Trampuž, Imago edukator in facilitator ter logoterapevt, ustanovitelja Centra kakovosti odnosov. Že več kot 25 let raziskujeta principe in veščine, ki nam v življenju in medosebnih odnosih omogočajo doseči tisto, česar si zares želimo.

V zadnjih dvajsetih letih sta delala z zelo različnimi skupinami ljudi: s pari, posamezniki, družinami, otroki in mladostniki, različnimi strokovnimi delavci, kot so pedagogi, vzgojitelji, psihologi, socialni delavci, pa tudi policisti, pripadniki slovenske vojske, ter z različnimi segmenti zaposlenih v podjetjih.

Sta tudi avtorja unikatnega sistema osebnostne rasti ter transformacije svojega življenja in svojih odnosov Necto, ki je sinteza vodilnih psiholoških šol in najučinkovitejših terapevtskih pristopov. Med drugim vsebuje tudi elemente partnerske terapije Imago, ki jo je v Slovenijo pripeljal prav mag. Andrej Trampuž.

Več let vodita humanitarne projekte pomoči družinam v socialni stiski, ki vsako leto pomagajo stotinam otrok in njihovim staršem po Sloveniji.

Kakšna je pot do sreče v partnerskem odnosu?

Skozi pogovor sta oba poudarila, da je temelj uspešnih in srečnih odnosov dobra komunikacija in pripravljenost dela na njih. Vsak izmed nas namreč hrepeni po ravnovesju in odnosu, polnem ljubezni in razumevanja.

Zato je zelo pomembno, da si vzamemo čas in svojemu ljubljenemu poleg materialnih daril podarimo predvsem sebe.

Mogoče je ravno letos pravi čas, da na drugačen način prisluhnemo svojemu bližnjemu in v njem najdemo kaj, kar smo dolgo iskali. Kot dober uvod v to je lahko že prav naš podkast pogovor, v katerem vam obljubljam zelo veliko koristnih informacij in nasvetov.

Odprite srce ljubezni. Vsem vam pa čudovito valentinovo!

? Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.