Si za seks, objem ali osebno rast? Rozalija pravi vse skupaj!

Close-up of young romantic couple is kissing and enjoying the company of each other at home.
Foto: Vasyl Dolmatov iz iStock

21. januarja obeležujemo svetovni dan objemov. Letos vsekakor drugače, saj nam razmere ne dovoljujejo, da bi objeli kogarkoli. A kljub temu lahko objamemo svoje najbližje ali pa kar samega sebe. Objem je namreč neke vrste čudežno zdravilo, ki krepi naš imunski sistem, zmanjšuje stres, zdravi marsikatero bolezen in skrbi za bolj krepilen spanec.

V ta namen se mi je v današnjem podcastu pridružila Rozalija Hartman, ki se že 16 let ukvarja z razvojem na področju spolnosti ter osebno rastjo.

Rozalija je poleg tega tudi mavrična terapevtka, tantra maserka, coach, praktik hipnoze, dokončano ima šolo reikija, klasične masaže in delavnice s področja osebne rasti, kriya tantre, Access Consciousness delavnice za maternice, transcendentalne meditacije, trebušnega plesa, joge, argentinskega tanga, partnerskih odnosov in govorice telesa.

V pogovoru je z nami podelila ogromno svojih izkušenj in znanja. Zaupala nam je, kako zelo je pomemben pristen in iskren odnos najprej do samega sebe, potem pa tudi do drugih.

Velik del pogovora sva namenili spolnosti in temu, kako zelo je pomembno, da začutimo svojo najmočnejšo energijo – spolno energijo. Ona pravi, da je pogled tisti, ki nam omogoča, ali nekaj vidimo lepo, brez sramu, ali pa je to nekaj, s čimer se ne želimo ukvarjati, oziroma nas je kar malce strah.

Kako vzpostaviti stik s svojo seksualnostjo?

Rozalija pravi, da si moramo dopustiti občutiti najgloblja in najbolj intenzivna čustva, predvsem pa, da moramo o njih veliko govoriti. Ko si postavljaš vprašanja, ni mogoče stati na mestu. Poudarja pomembnost pristnega stika, objema in tega, da osebo v popolnosti začutimo. Na podlagi tega je odnos veliko bolj trden in potreba po skakanju z enega partnerja na drugega zelo manjša.

Kaj pomeni ženskost?

Tudi na to nam je Rozalija podala lep odgovor. Ženskost pomeni, da si dovoliš biti ženska. To, da si lahko ranljiva in jočeš, in če si občutljiva, nisi zaradi tega nič slabša, zgolj močnejša, ker si dovoliš na nežen način občutiti vsa najgloblja čustva.

Prisluhni najinemu pogovoru, saj te na koncu čaka nekaj luštno koristnih nasvetov in spodbud za lepši vsakdan.

Rozalijo lahko najdeš na njeni spletni strani la-vita.si ali na Facebook profilu rozalijah.

? Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.