5 osnovnih pravil večplastnega oblačenja, ki jih moraš poznati

Jesen nam je prinesla nižje temperature, ki kar kličejo po izvirnih modnih kombinacijah. Kamorkoli se odpravljaš, vedno sledi petim osnovnim pravilom večplastnega oblačenja:

Pravilo 1: Ohlapno in oprijeto

ohlapnen pulover, oprijete hlačeZelo enostavno: če nosiš oprijeto majico ali pulover, naj bo krilo ali hlače ohlapno in obratno. Oprijet top nadgradi z oversized blazerjem. S tem pravilom boš ustvaril ravnovesje telesnih proporcev.

Pravilo 2: Ne pretiravaj z vzorci

izberi en kos z vzorcemOverload vzorcev lahko hitro izpade neokusno. Pri kombiniranju oblačil izbiraj kose, ki se dopolnjujejo. Če boš enobarvnim kosom dodal enega z vzorcem, ne boš nikoli zgrešil.

Kombinacija pik in črt? Nikoli ni videti dobro.

Pravilo 3: Izbiraj oblačila iz naravnih materialov

kombinacija bombaža, svile in volnePri večplastnem oblačenju je še bolj pomembno, da so oblačila zračna in se v njih ne »kuhamo«. Najbolj praktičen material je bombaž, saj lahko bombažna oblačila neomejeno kombiniraš. Če se odločiš za kose iz svile, volne ali lanu, naj bo iz posameznega materiala le en kos oblačila.

Pravilo 4: Previdno z monochromatic outfiti

enobarven outfitV enobarvnem outfitu si lahko kot modni bog ali pa povsem zgrešiš. Če se odločiš za ta podvig, pazi, da se posamezni kosi povsem ujemajo v odtenku barve. Razlike so (sploh na sončni svetlobi) lahko zelo opazne. Kombinacij različnih kosov iz jeansa se raje izogibaj.

Pravilo 5: Izbiraj telirane kose

večplastno oblačenjeVečplastno oblačenje ti lahko hitro naredi krivico, saj je lahko tvoja postava nevede videti širša. Izogibaj se volančkov in oblačil s širokimi horizontalnimi črtami. Oversized majico/pulover si lahko prilagodiš tako, da dodaš pas.

Prejšnji članekMamuti bodo spet hodili po Zemlji
Naslednji članekGostilna Kozel – kjer so domači okusi doma

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.