Sponzorirano

5 osnovnih pravil večplastnega oblačenja, ki jih moraš poznati

Ženska v kavbojkah in jakni sedi na robniku
Sponzorirano

Jesen nam je prinesla nižje temperature, ki kar kličejo po izvirnih modnih kombinacijah. Kamorkoli se odpravljaš, vedno sledi petim osnovnim pravilom večplastnega oblačenja:

Pravilo 1: Ohlapno in oprijeto

Sponzorirano

Zelo enostavno: če nosiš oprijeto majico ali pulover, naj bo krilo ali hlače ohlapno in obratno. Oprijet top nadgradi z oversized blazerjem. S tem pravilom boš ustvaril ravnovesje telesnih proporcev.

Pravilo 2: Ne pretiravaj z vzorci

Overload vzorcev lahko hitro izpade neokusno. Pri kombiniranju oblačil izbiraj kose, ki se dopolnjujejo. Če boš enobarvnim kosom dodal enega z vzorcem, ne boš nikoli zgrešil.

Kombinacija pik in črt? Nikoli ni videti dobro.

Pravilo 3: Izbiraj oblačila iz naravnih materialov

Pri večplastnem oblačenju je še bolj pomembno, da so oblačila zračna in se v njih ne »kuhamo«. Najbolj praktičen material je bombaž, saj lahko bombažna oblačila neomejeno kombiniraš. Če se odločiš za kose iz svile, volne ali lanu, naj bo iz posameznega materiala le en kos oblačila.

Pravilo 4: Previdno z monochromatic outfiti

V enobarvnem outfitu si lahko kot modni bog ali pa povsem zgrešiš. Če se odločiš za ta podvig, pazi, da se posamezni kosi povsem ujemajo v odtenku barve. Razlike so (sploh na sončni svetlobi) lahko zelo opazne. Kombinacij različnih kosov iz jeansa se raje izogibaj.

Pravilo 5: Izbiraj telirane kose

Večplastno oblačenje ti lahko hitro naredi krivico, saj je lahko tvoja postava nevede videti širša. Izogibaj se volančkov in oblačil s širokimi horizontalnimi črtami. Oversized majico/pulover si lahko prilagodiš tako, da dodaš pas.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version