7 razlogov, zakaj je jesen najlepši čas za biti fit

Vreme je bolj človeško

Medtem ko imamo poleti 30 stopinj in več, se jeseni temperature spustijo malo nižje. In zato je jesen najlepši možen čas, da se odločiš biti fit. Prijetne temperature, ob katerih se ne znojiš kot nor, te bodo pri tem podprle.

Narava je čudovita

Za inspiracijo pojdi v naravo. Čudovit barvni spekter jeseni te bo sigurno navdušil in vsak dan boš z veseljem hodil po odpadlih listih v parku. In ne pozabi na kako fotko, ko se počutiš čudovito.

Vsakdanje stvari so lahko aktivnost

Pometanje listov z dvorišča te čaka vsak dan, sam pa ga lahko popestriš tako, da ti to že predstavlja del aktivnosti. Enako tudi sprehajanje psa, ki je v jeseni še boljše, saj imajo kosmatinci radi kupe listja. Vključi še svojo družino in pospremi babico v trgovino ali pa mlajšo sestrico do šole.

Denarnica ne bo trpela

Ker je začetek faksa in šole, se to pozna pri cenah. Fitnesi in športna društva imajo pripravljene akcije in ugodne pakete. Preveri fitnes v svoji bližini in poglej, katere ugodnosti te čakajo. Na začetku šolskega leta je v fitnesih tudi veliko takih, ki drugače tja ne hodijo, takih, ki želijo začeti nov, zdrav način življenja, kar ti bo pomagalo pri tem, da nisi sam.

Sezonske dobrote

S tem ne mislimo na sladkarije ob noči čarovnic in pumpkin spice latte. Mislimo na jabolka, hruške, grozdje, buče in druge dobrote. Tako boš lahko užival v sveži hrani in se prepričal, da tvoje telo dobi prave sestavine. Tudi na portalu Student.si lahko najdeš kar nekaj okusnih in zdravih receptov ter nasvetov za prehranjevanje.

»Netflix and chill« pridobi na efektu

Definitivno je aktualen skozi vse leto, ampak ko se vročina umakne, pride še kako prav. V postelji ali na kavču pod odejo, objet s svojo boljšo polovico. No, saj vemo, kako gre naprej. In naj te ne bo strah to uporabiti kot enega od razlogov za postati fit. Zakaj pa ne, aktivnost je aktivnost.

Gledanje filmov na nov način

Lahko se prepleta s prejšnjim načinom, ampak načeloma si tu lahko sam. Gledanje svoje najljubše serije ali filma izkoristi za telovadbo. Delaj počepe, dviguj uteži ali pa se razteguj. Ena od možnosti je tudi nakup tekaške steze ali katere izmed naprav, ki ti lahko pomaga spremeniti gledanje filma v najljubšo aktivnost.

Razmišljaj zunaj okvirjev

Izkoristi začetek novega letnega časa za spremembo sebe. Si kdaj želel plesati ali trenirati boks? Naj te ne bo strah poskusiti nekaj novega, saj lahko kaj kmalu ugotoviš, da ti je ta aktivnost usojena.

Varno tudi v jesen

Jesen pomeni tudi to, da sonce zaide prej kakor poleti. Če se odločiš iti ven, potem se obleci temu primerno. Odsevni jopič ali hlače so odlična investicija v takem primeru. Lahko pa se spomniš na prve razrede osnovne šole in na vrvici nosiš odsevnik Kuža pazi.

Ko prideš domov, te čaka topel tuš

Po aktivnem in produktivnem dnevu te čaka vroč tuš ali kopel. Vzemi si čas za regeneracijo svojih misli in telesa, saj je to enako pomembno kakor aktivnost sama. To naj bo tvoj trenutek, ki naj ti da nove moči za jutrišnji dan, ki bo še bolj uspešen.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNašli smo gene za hujšanje
Naslednji članekAvstralski požari so imeli veliko večje posledice na naš planet, kot smo mislili do zdaj
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.