Dijak 2019/20

Naslovnica revije Dijak 2019/20

Letošnja izdaja revije Dijak se vrti okoli priprav na maturo. Prikazali smo, kako pisati dobre zapiske in 7 pravil za obvladovanje stresa. Pogledali smo, kako se pripraviti na maturo in kakšna je sploh razlika med splošno in poklicno varianto.

Pripravili smo must-have slovarček osnovnih pojmov, ki jih mora vedeti vsak študent, datume in lokacije informativcev ter predstavili nekaj fakultet in višješolskih zavodov ter najbolj priljubljene možnosti prevoza na faks.

Po maturi pa je čas za najdaljše in najlepše poletje v tvojem življenju. Navedli smo možnosti preživljanja prostega septembra, predstavili kaj vse lahko počneš med pavziranjem, opciji dijaškega in študentskega dela, pogledali, a je še sploh smiselno študirati, in navedli 7 nasvetov za upravljanje z denarjem, ki si ga boš prislužil v tem času.

Pravijo, da so študentska leta najlepša leta. Zato smo pogledali kaj vse lahko počneš ob študiju, a je boljše stanovanje ali študentski dom in kako si sploh skuhaš južino.

Če si se odločil zaključiti šolanje, pa smo pripravili to-do seznam, ki te bo vodil do prve zaposlitve.

Revija je že na voljo. Dijakom tretjih in četrtih letnikov srednjih šol jo delijo naši prijatelji iz Collegiuma. Prelistaš pa jo lahko tudi na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf.

Dijak 2019/20   Prenos

Glavni urednik

Prejšnji članekZapestnice, ki rešujejo oceane
Naslednji članekReci STOP zamujanju!

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.