Reci STOP zamujanju!

Ali je dejstvo, da vedno zamujaš postalo del tvoje osebnosti? Te prijatelji nenehno zbadajo o netočnosti? Ponujamo nekaj nasvetov, kako se znebiti slabe navade, in pridobiti nov sloves.

Ne le, da je lastnost zamujanja za ljudi, ki te čakajo nadležna, ampak tudi ni primerna za čas, ko boš iskal novo zaposlitev in postavil prvi vtis s 15 minutno zamudo.

Načrtuj samo 5 minut več? Si prepričan? Najlažje je splanirati vse do zadnje minute, a kaj se zgodi, če pozabiš ključe, ali ti outfit ni všeč? Cel urnik se podre, in spet si pozen.

Prioritete. Ko ugotavljaš, kako se boš dobil na treh kavah, in šel na izpit, se spomni, kaj je najbolj pomembno, in se odpovej nekaterim užitkom, dokler ne opraviš obveznosti.

Načrt. Da do zgornje situacije ne pride, je rešitev preprosta. Kupiš si lahko planer ali dogodke shraniš v koledar na telefonu.

Reci stop izgovorom. Dejstvo, da je trola spet zamudila, ali da si ujel vsako rdečo luč, ni izgovor. Če se take stvari dogajajo pogosto, jih vštej v urnik, in mogoče boš kdaj celo zgoden.

Večina stvari v življenju so navade. Tudi točnost je ena od njih, zato ne obupaj takoj, ko zamudiš na prvih 15 minut predavanja.

Prejšnji članekDijak 2019/20
Naslednji članek5 najlepših britanskih komedij (ali kje gledati Hugha Granta)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.