5 najlepših britanskih komedij (ali kje gledati Hugha Granta)

Rom-coms, kot jim pravijo Britanci, so poseben žanr, nad katerim je človek navdušen ali pa ga ne more videti. Za mnoge, predvsem za žensko populacijo, je večer ob šarmantnem britanskem naglasu in pocukranih ter nemogočih ljubezenskih pripetljajih nekaj najlepšega. Njihovim partnerjem se verjetno ne zdi tako (vsaj mojemu se ne).

Love Actually

Pravzaprav ljubezen ob kozarcu vina je tisto, kar je bil Sam doma, ko smo bili majhni: simbol božiča. Film si je vredno ogledati že samo zaradi odlične igralske zasedbe, ki med drugimi vključuje Granta, Neesona, Thompsonovo, Knightleyevo in žal pokojnega Rickmana.

 

Bridget Jones’s Diary

Kje bi bili britanski rom-coms brez Hugha Granta? Pojavi se tudi v tem filmu, ob Colinu Firthu in Američanki Renee Zellweger. Gre za še eno božično klasiko, Zellwegerjeva pa je odlična tako v vlogi nerodne Bridget kot v vrhunskem posnemanju britanske angleščine.

Notting Hill

Spet Hugh Grant, tokrat ob boku Julie Roberts. Zgodba se dogaja v eni najlepših londonskih sosesk, v Notting Hillu. Uspešna ameriška igralka in in lastnik majhne knjigarne se po naključju srečata in noro zaljubita.

Four Weddings and a Funeral

Grant se tudi tokrat zaljubi v američanko; igra jo Andie MacDowell. Ves film je v znamenju porok. Štiri poroke in en pogreb je tudi prvi od mnogih filmov, ki jih je režiral Richard Curtis in v katerem igra Hugh Grant (vsi zgoraj našteti).

About a Boy

Film je adaptacija istoimenske knjige Nicka Hornbyja. Marcus (Nicholas Hault), deček iz težavne družine, nauči neodgovornega in sebičnega Willa (Hugh Grant), odrasti. Da bi osvojil srce matere samohranilke Rachel (Rachel Weisz), se Will pretvarja, da je Marcus njegov sin.

Katera pa je tvoja najljubša britanska romantična komedija? ?

Prejšnji članekReci STOP zamujanju!
Naslednji članekZakaj izredni študij?

1 komentar

 1. Oh gawd, rom-coms … vse glupe, vse po istem kopitu:
  – boy meets girl
  – boy f**s up
  – girl f**s up
  – make up
  – the end

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.