Dijak december 2023

Naslovnica revije Dijak z mlado punco, ki sedi za računalnikom, na glavi ima slušalke, pred sabo pa mikrofon

V uredništvu smo že v drugo pripravili izdajo revije Dijak, ki je namenjena osnovnošolcem, natančneje učencem osmih in devetih razredov. V tej številki boš tako našel vsebine, ki osnovnošolce pripravljajo na prehod iz osnovne v srednjo šolo.

Preverili smo, katera so najbolj zanimiva dejstva o letošnjem vpisu v srednjo šolo in pripravili članek o nanoučenju oziroma učenju za vse, ki imajo težavo z ohranjanjem pozornosti. Na strani 6 te čaka pogled v prihodnost, saj smo raziskali, kakšna je prihodnost izobraževanja.

Če se boš naslednje leto vpisal v srednjo šolo daleč od doma, bo članek na strani 8 kot nalašč zate, saj smo zbrali nasvete o tem, kako najti sobo v dijaškem domu. Prav tako smo raziskali, kako lahko urediš dijaško subvencionirano prehrano in komu sploh pripada.

Obožuješ anime? V reviji te čaka članek o seriji One Piece, ki je trenutno najboljša predelava animeja in mange. Veš, da si lahko videoigre sposodiš tudi v nekaterih knjižnicah? Preveri stran 11!

V zadnjem času je v ospredju številnih pogovorov sloviti ChatGPT, zato smo preverili, kako ti lahko pomaga pri študiju. Za konec pa te čakata še dva članka iz področja znanosti, en na temo vesolja, drugi pa na temo dinozavrov.

Revija je že na voljo, učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol jo bodo dobili v knjižnicah.

Dijak december 2023   Prenos

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekAli ženske res umirajo kasneje kot moški?
Naslednji članekKrvodajalske akcije v januarju 2024
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

2 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.