Kaj lahko narediš, če zboliš med študijem?

Naslovnica revije z žensko, ki pije skodelico kakava

Oktober je pred nami in novo študijsko leto. Tudi to bo potekalo v znamenju pandemije, saj koronavirus še vedno biva med nami, vendar držimo pesti, da bo študijski proces potekal nemoteno (in v živo). Za bruce in brucke je to najbolj vznemirljiv čas njihovega življenja, saj jih čaka selitev od doma in vstop v odraslo življenje (ja, študenti smo odrasli, tudi če se ne obnašamo vedno tako).

Za vse prvošolčke smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi bo prehod v študentsko življenje lažji. Pogledali smo tudi, kakšno študijsko leto nas čaka in katere spremembe se obetajo. Boš letos prvič začel delati preko študentskega servisa? Pokukaj na stran 6, kjer te čakajo svetle in temne plati dela preko napotnice.

Zadnji oktobrski dan je rezerviran za noč čarovnic ali Halloween. Znan rek trick or treat verjetno že poznaš, kaj pa sam izvor tega praznika? Svoj prosti čas najraje preživljaš ob gledanju filmov in serij? We feel you. Zate smo primerjali vse pretočne platforme, na katere se lahko naročiš v Sloveniji in preverili njihovo ponudbo.

Te je strah, na koga se obrniti, če boš zbolel med študijem in živiš v tujem mestu? Na strani 12 so zbrani naši nasveti. Oktober je tudi obarvan s slastnim kostanjem, ki pa se tako kot ostala hrana draži. Na srečo ga lahko pripraviš tudi doma, samo sledi receptom na strani 16. V reviji najdeš tudi študentski priročnik različnih vrst kontracepcije – saj veš, varnost na prvem mestu.

Oktobrska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Če slučajno študiraš od doma, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. V komentarjih nam povej, kakšna se ti je zdela letošnja oktobrska številka. 🙂

Revija Študent oktober 2022   Prenos

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekPredsedniški kandidati 2022: Vse o volitvah
Naslednji članek5 znanstvenikov, ki so svoje življenje tvegali za znanost
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.