Postani mojster predstavitev

Naslovnica revije Študent 4/XXIII, marec 2020

Marčevska izdaja revije Študent se po februarskem izpitnem obdobju usmerja nazaj v študij. Kako izdelaš dober PowerPoint in izpelje odlično predstavitev? Ugotovili smo, da ima otroke kar 6 % slovenskih študentov in pogledali, kako je poskrbljeno za študentske družine.

V kariernem delu smo pogledali, kakšna študentska dela so trenutno na sceni in kaj vse moraš urediti, ko izgubiš status študenta.

V prihajajočem obdobju prihaja število praznikov in svetovnih dni. April je mesec proti stresu, zato smo predstavili dve pomembni orodji, s katerimi se sprostiš in lažje obvladuješ stres. Ob dnevu žena smo pogledali najodmevnejše slovenke, ob mescu mladih pisateljev pa smo predstavili, kako izdaš svojo prvo knjigo. Preverili smo, kako se materinski dan pri nas razlikuje od ostalih delov sveta, našteli zanimivosti dneva svetega Patrika in podali par odličnih prvoaprilskih potegavščin. Spomnili smo se atentata na Cezarja, pogledali vpliv narodnega plesa na praznik zaljubljenih, predstavili simboliko velike noči in pogledali pomembnost Adama Bohoriča ob 500-letnici njegovega rojstva. Vsako leto je dvajseti april znan kot dan konoplje, ta pa je letos še pomembnejši, saj je se tokrat namesto 4/20 praznuje kar 4/20/20.

Preverili smo, kaj prinaša prihajajoča nova verzija priljubljene računalniške igre Doom: Doom Eternal.

S pomladjo prihaja pomladanska utrujenost, zato smo velik del pozornosti usmerili v zdravje, alergije, gibanje, cepljenje in osvežitev garderobe. Pogledali smo tudi, kako si ustvariš mini zeliščni vrt, kako narediti solato okusno, kaj pomenijo deklaracije na hrani in kako izpeljati odličen piknik v naravi.

Ob izvrstni hrani pa je treba začeti misliti tudi na poletno telo, zato smo ugotovili, kako sam servisiraš svoje kolo in kako združiš gibanje z zmenki. Nadaljevali smo še priljubljeno rubriko naprav, ki jih potrebuje vsak študent, in preverili, zakaj sta spomladi pomembni kastracija in sterilizacija mačk.

Marčevska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Ker so fakultete prazne zaradi pandemije koronavirusa, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. Obvezno pa nam v komentarjih povej, kako smo se odrezali. Prijetno branje. 🙂

Revija Študent marec 2020    Prenos

Glavni urednik

Prejšnji članekV Iranu izkopali ogromna grobišča
Naslednji članekSi že zamenjal pnevmatike?
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.