Sponzorirano

Študij v času korone

Punca na kolesu, v ozadju nekaj ljudi
Sponzorirano

Letošnja prva številka revije Študent se posveča trenutnim razmeram po svetu. Koronavirusu pač ne moremo ubežati, zato smo se posvetili položaju študentov med epidemijo. Kako varno priti na faks in kako preživeti noč čarovnic z maskami (in ne tistimi zabavnimi)?

V študijskem delu smo predstavili razlike med pisanjem zapiskov na roko in na računalnik, ti predlagali, kako se lahko preživljaš kot študent in podali nekaj nasvetov, kako se lažje znajti v novem okolju. Prehod iz srednje šole na fakulteto je naporen že v običajnih časih, kaj šele letos. Zato ni nič čudnega, da potrebuješ nekaj dodatnih nasvetov o prilagajanju na novo okolje.

Za vse tiste, ki ste letos izgubili status ali dopolnili 26. leto, smo pripravili vodič po tem, kaj vse moraš urediti. Zdravstveno zavarovanje, dopolnilno zdravstveno zavarovanje, socialna podpora, čaka te kup birokracije. Vendar se vse da urediti, če se dobro pripraviš in narediš načrt, da slučajno ne ostaneš brez kakega nujno potrebnega papirja.

Bliža se Noč čarovnic, zato smo ti pripravili prav poseben članek o tem, v koga se lahko preoblečeš, da bo obvezna maska del tvojega kostuma. Spregovorili smo tudi o prednostih gledališča (ni treba vedno iti samo v kino) in predstavili zgodovino poslikavanja sten. Bliža se čas martinovanja, zato smo ti pripravili kratek, ampak bogat vodič po vinih.

Ker je kljub koroni treba poskrbeti za svoje zdravje, smo predstavili nekaj oblik vadbe, ki jih lahko opravljaš doma. Določeno rekreacijo lahko varno opravljaš tudi zunaj, če si le dovolj pazljiv in skrbiš za medsebojno razdaljo. Pripravili smo ti tudi seznam obveznih stvari, ki jih moraš prinesti s seboj, ko se preseliš od doma. Domača lekarna je letos še pomembnejša kot v preteklih letih!

Korona je spremenila tudi način plačevanja in vse več ljudi uporablja svoje bančne kredite. Pa veš, da lahko plačuješ tudi z mobilno denarnico? Za vse tiste, ki ne vedo veliko o tem, smo pripravili mini vodič, da jo lahko začneš uporabljati kar takoj!

Oktobrska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Če slučajno študiraš od doma, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. V komentarjih nam povej, kakšna se ti je zdela letošnja prva številka. 🙂

Urednica portala in revije Študent

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version