Agronomija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Biotehniška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister inženir agronomije
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa je poglobiti znanja in metode, povezana z naravoslovnimi osnovami in tehnološkimi postopki rastlinske pridelave v neločljivi povezavi s celostnim gospodarjenjem s kmetijskim prostorom in varstvom okolja. Diplomant pridobi poglobljena naravoslovna znanja, ki so osnova za sodobne tehnologije kmetijske pridelave in varstva okolja, strokovne kompetence v poljedelstvu in travništvu ter strokovna in metodološka znanja za gospodarjenje s kmetijskim prostorom in varovanje okolja, usposobljen pa je tudi za znanstvenoraziskovalno delo na teh področjih.

Vpisni pogoji

V magistrski študijski program Agronomija se lahko vpišejo kandidati, ki so zaključili:

a) študijski program 1. bolonjske stopnje s področja ved o življenju oz. biotehniških ved na Biotehniški fakulteti ali drugih fakultetah.

b) študijski program 1. bolonjske stopnje z drugih strokovnih področij, ki obsegajo vsaj 180 kreditnih točk po ECTS, če dodatno opravi od 10 do 60 kreditnih točk po ECTS izmed predmetov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Kmetijstvo – agronomija, ki jih za vsakega kandidata posebej določi pristojna študijska komisija. Kandidati lahko dodatne obveznosti opravijo med študijem na prvi stopnji ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študij.

c) predbolonjski visokošolski strokovni študijski program s področja ved o življenju oz. biotehniških ved na Biotehniški fakulteti ali drugih fakultetah.

d) predbolonjski visokošolski strokovni študijski program z drugih strokovnih področij če dodatno opravi od 10 do 60 kreditnih točk po ECTS izmed predmetov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Kmetijstvo – agronomija, ki jih za vsakega kandidata posebej določi pristojna študijska komisija. Kandidati lahko dodatne obveznosti opravijo med študijem na prvi stopnji ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študij.

Pogoje za vpis izpolnjujejo tudi kandidati, ki so končali enakovredno izobraževanje v tujini, in se vpisujejo pod enakimi pogoji, kot veljajo za kandidate, ki so zaključili šolanje v Sloveniji. Pred vpisom v študijski program morajo opraviti postopek priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja študija.

V primeru omejitve vpisa bodo:
a) kandidati iz točke a) in c) izbrani na osnovi poprečja ocen na dodiplomskem študiju.
b) kandidati iz točke b) in d) bod izbrani na podlagi:
– povprečja ocen na dodiplomskem študiju: 60%,
– povprečja ocen dodatnih izpitov, določenih v tč. b) in d): 40%.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
95SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se