Dediščinski turizem

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za humanistične študije UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister dediščinskega turizma
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Študijski program je nastal iz sodelovanja med Fakulteto za humanistične študije, Fakulteto za turistične študije Turistico in Znanstvenoraziskovalnim središčem Univerze na Primorskem na podlagi ocene o potrebi po večjem in kvalitetnejšem vključevanju naravne in kulturne dediščine v aktualno turistično ponudbo v Sloveniji in tujini, ob istočasnem pomanjkanju ustrezno izobraženih strokovnjakov.

Študijski program kot prvi v Sloveniji zapolnjuje vrzel v visokošolskem izobraževanju s področja turizma in s področja dediščine, kjer se sicer samostojni stroki prekrivata a ne integrirata, in sicer z združitvijo vsebin, saj prav UP razpolaga z ustreznimi strokovnimi in raziskovalnimi potenciali. Njegov cilj je izoblikovati profil magistranda za potrebe dela v turistični panogi, kakor tudi samostojne podjetniške dejavnosti v turizmu.

Program nudi znanja in kompetence na področju kulturne in naravne dediščine ter turističnega podjetništva, s poudarkom na aplikaciji dediščinskih vsebin v turistično ponudbo. Na ta način študentom zagotavlja izobrazbo, ki omogoča ustvarjalno delo v obetavni gospodarski panogi.

Vpisni pogoji

  • Diploma študijskega programa 1. stopnje s študijskih področij: turizem, humanistika in družboslovje ter naravoslovje, ali
  • diploma študijskega programa 1. stopnje z drugih študijskih področij ter pred vpisom opravljeni diferencialni izpiti iz vsebin, ki so bistvene za nadaljevanje študija (osnove humanistike ali družboslovja ali turizma ali naravoslovja) v obsegu od 10 do 60 KT.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
223SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se