Ekonomija

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Ekonomska fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister ekonomskih ved
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Želite razumeti vzroke in posledice dogajanj v svetovnem gospodarstvu? Si želite pridobiti znanje za napovedovanje gospodarske rasti, inflacije ali brezposelnosti v slovenskem gospodarstvu? Želite spoznati metode, instrumente in orodja za analizo gospodarstev? Želite pridobiti poglobljeno razumevanje teoretičnih modelov in empiričnih orodij ter tehnik, ki jih uporabljajo vrhunski ekonomisti za analizo podatkov? Želite pridobiti znanje za analizo in napovedovanje dogajanj v posameznih panogah in podjetjih z vidika ekonomije? Potrebujete znanja za ekonomsko odločanje pri poslovodenju podjetij?

Magistrski program Ekonomija – prihodnost celotnega gospodarsko-družbenega okolja, ki nas obdaja: makro- in mikroekonomska analiza; statistične in ekonometrične metode; analiza in oblikovanje razvojnih strategij držav; temelji ekonomskega sistema; ekonomska politika in regulacija; analiza posameznih dejavnosti; sposobnost uporabe ekonomskega znanja pri sprejemanju poslovnih odločitev v podjetjih.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij in dosegel najmanj 180 kreditnih točk po ECTS ali
  • končan dosedanji študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij, ali
  • končan enakovreden študijski program z drugih strokovnih področij, naveden v prejšnji alineji, ter opravljene dodatne študijske obveznosti v obsegu 12 kreditnih točk po ECTS. Dodatne študijske obveznosti kandidati lahko opravijo med študijem na 1. stopnji, v programih za izpopolnjevanje ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študij in sicer pri predmetih Mikroekonomija 1 (6 ECTS) in Uvod v poslovanje (6 ECTS).

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.952€.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite