Fizika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za matematiko in fiziko UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani fizik (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je usposobiti strokovnjaka, ki bo sposoben reševati z probleme, ki se pojavljajo pri raziskavah fizikalnih lastnosti materialov, razlagi lastnosti in zgradbe snovi in pojavih v naravi ter s tem povezanimi novimi tehnologijami, kot tudi delo z informacijskimi sistemi. Diplomant astronomske smeri pridobi izkušnje pri zelo raznovrstnih problemih, ki se pojavljajo pri fizikalni razlagi pojavov v vesolju. Diplomant izobraževalne smeri dobi široko izobrazbo iz temeljne fizike ter osnovne veščine komuniciranje in posredovanje znanstvenih dognanj širši javnosti.

Diplomanti se lahko zaposlujejo na področjih, kot so na primer: raziskovalna dejavnost, visoko šolstvo, računalniška industrijaelektro- in elektronska industrija, telekomunikacije, optična industrija, strojna industrija, gradbeništvo, energetika, kemijska industrija, farmacevtska industrija, zdravstvo, certifikacijske institucije, izobraževanje in mediji, finance, državna uprava (različne agencije) in podobno.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu in izpit splošne mature iz predmeta matematika, če je kandidat ta predmet že opravil na poklicni maturi, pa izpit iz kateregakoli drugega predmeta splošne mature, ki ga kandidat še ni opravljal pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan program gimnazije ali katerikoli štiriletni srednješolski program.

Študijske smeri

  • Astronomska smer
  • Fizika
  • Izobraževalna smer
  • Meteorologija
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
228SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se