Gospodarsko inženirstvo – smer gradbeništvo

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani gospodarski inženir (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Študijski program izvaja Fakulteta za gradbeništvo UM v sodelovanju z Ekonomsko-poslovno fakulteto UM. Je interdisciplinarni študijski program, ki združuje tehniško-tehnološka znanja na eni strani ter ekonomsko-poslovna znanja na drugi strani.

Študijski proces in program sta zasnovana tako, da diplomant na prvi stopnji študija pridobi primerno znanje in razumevanje strokovne problematike s tehničnega področja ter s področja ekonomskih in poslovnih ved, zlasti za reševanje strokovnih in inženirskih problemov. Zlasti v zadnjem letniku študent pridobiva poglobljena znanja znotraj osebnega interesnega področja v okviru izbirnih predmetov. Hkrati je program usmerjen k razvoju in krepitvi splošnih spretnosti, veščin in zmožnosti študentov, ki so potrebne za učinkovit univerzitetni študij ter sočasno osnova za nadaljnje učenje z visoko stopnjo samostojnosti.

Diplomante lahko opredelimo kot strokovnjake s tehniško-tehnološkimi in ekonomskimi znanji za načrtovanje, upravljanje ter vodenje procesov poslovanja in gradbene proizvodnje z usmeritvami v upravljanje in vodenje proizvodnje, vodenje ter izvajanje razvoja, vodenje projektov, vodenje in izvajanje marketinga ter projektne prodaje, inženiringa ter vodenje in izvajanje ostalih dejavnosti, ki zahtevajo prvenstveno ekonomska, tehniško-tehnološka, organizacijska in informacijska znanja.

Zaposljivi so v najrazličnejših delovnih organizacijah. Poleg svoje temeljne usposobljenosti za izvajanje inženirskih opravil, imajo dovolj široka teoretična znanja, da se bodo zlahka zaposlili na različnih področjih gospodarstva in negospodarstva.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Študijske smeri

Program je smer študijskega programa “Gospodarsko inženirstvo”.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
206SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se